Netwerkverbindingen

De sectie Netwerkverbindingen bevat een lijst met actieve verbindingen en verbindingen die in behandeling zijn. Dit overzicht dient als hulpmiddel bij het beheren van alle toepassingen die uitgaande verbindingen tot stand brengen.

PAGE_EPFW_STATUS

Op de eerste regel worden de naam van de toepassing en de gegevensoverdrachtsnelheid weergegeven. Als u wilt zien welke verbindingen door de toepassing zijn gemaakt (samen met meer gedetailleerde informatie), klikt u op +.

Kolommen

Toepassing/Lokaal IP-adres: naam van toepassing, lokale IP-adressen en communicatiepoorten.

Extern IP-adres: het IP-adres en poortnummer van de specifieke externe computer.

Protocol: het gebruikte overdrachtprotocol.

Snelheid in/Snelheid uit: de huidige snelheid van uitgaande en inkomende gegevens.

Verzonden/Ontvangen: de hoeveelheid gegevens die via de verbinding is uitgewisseld.

Details weergeven: kies deze optie om gedetailleerde informatie over de geselecteerde verbinding weer te geven.

Selecteer een toepassing of IP-adres in het scherm Netwerkverbindingen en klik er met de rechtermuisknop op om het contextmenu met de volgende structuur weer te geven:

Hostnamen omzetten: alle netwerkadressen worden zo mogelijk in DNS-indeling weergegeven, niet in de numerieke IP-adresindeling.

Alleen TCP-verbindingen weergeven: de lijst bevat alleen verbindingen die tot het TCP-protocolpakket behoren.

Luisterende verbindingen weergeven: selecteer deze optie om alleen verbindingen weer te geven waarvoor wel een poort is geopend en op verbinding wordt gewacht, maar waar nog geen sprake is van communicatie.

Verbindingen in de computer weergeven: als u deze optie selecteert, worden alleen verbindingen met de lokale host weergegeven; verbindingen waar de externe zijde een lokaal systeem is.

Klik met de rechtermuisknop op een verbinding om aanvullende opties weer te geven, zoals:

Communicatie voor verbinding weigeren: hiermee wordt de tot stand gebrachte verbinding verbroken. Deze optie is alleen beschikbaar nadat u op een actieve verbinding hebt geklikt.

Vernieuwingssnelheid: kies de frequentie waarmee de actieve verbindingen moeten worden vernieuwd.

Nu vernieuwen: hiermee wordt het venster Netwerkverbindingen opnieuw geladen.

De volgende opties zijn alleen beschikbaar nadat er is geklikt op een toepassing of proces, niet een actieve verbinding:

Tijdelijk communicatie voor proces weigeren: hiermee worden actieve verbindingen voor de opgegeven toepassing geweigerd. Als er een nieuwe verbinding tot stand wordt gebracht, gebruikt de firewall een vooraf gedefinieerde regel. Zie het gedeelte Regels en zones voor een beschrijving van de instellingen.

Tijdelijk communicatie voor proces toestaan: hiermee worden actieve verbindingen voor de opgegeven toepassing toegestaan. Als er een nieuwe verbinding tot stand wordt gebracht, gebruikt de firewall een vooraf gedefinieerde regel. Zie het gedeelte Regels en zones voor een beschrijving van de instellingen.