Actieve processen

Met Actieve processen worden de programma's en processen weergegeven die worden uitgevoerd op uw computer en wordt ESET direct en continu op de hoogte gehouden van nieuwe infiltraties. ESET Endpoint Security biedt gedetailleerde informatie over actieve processen om gebruikers te beschermen die over ESET LiveGrid®-technologie beschikken.

PAGE_CLOUD

Reputatie: in de meeste gevallen worden in ESET Endpoint Security met behulp van de ESET LiveGrid®-technologie risiconiveaus toegewezen aan objecten (bestanden, processen, registersleutels, enzovoort) op basis van een reeks heuristische regels die de kenmerken van elk object onderzoeken en vervolgens een wegingsfactor voor schadelijke activiteiten toekennen. Op basis van deze heuristiek krijgen objecten een reputatieniveau toegewezen in het bereik 9 - Beste reputatie (groen) tot 0 - Slechtste reputatie (rood).

Proces: imagenaam van het programma of proces dat momenteel op de computer wordt uitgevoerd. U kunt ook het Windows Taakbeheer gebruiken als u alle actieve processen op uw computer wilt zien. U kunt Taakbeheer openen door met de rechtermuisknop op een leeg gebied op de taakbalk te klikken of te drukken op Ctrl+Shift+Esc op uw toetsenbord.

PID: een pid is een id van processen die in Windows-besturingssystemen worden uitgevoerd.

note

Opmerking

Bekende toepassingen aangeduid met (groen) zijn zeker veilig (opgenomen in witte lijst) en worden van het scannen uitgesloten, aangezien dit de scansnelheid van computerscan op aanvraag of real-time beveiliging van het bestandssysteem op uw computer zal verbeteren.

Aantal gebruikers: het aantal gebruikers dat een bepaalde toepassing gebruikt. Deze informatie wordt verzameld door de ESET LiveGrid®-technologie.

Tijdstip van detectie: de periode sinds de toepassing is ontdekt door de ESET LiveGrid®-technologie.

note

Opmerking

Wanneer de toepassing wordt aangeduid als Onbekend (oranje) beveiligingsniveau, hoeft het niet per se schadelijke software te zijn. Gewoonlijk is het een nieuwere toepassing. Als u niet zeker weet of het bestand veilig is, gebruik dan de functie het bestand verzenden voor analyse om het bestand naar het viruslab van ESET te sturen. Als het bestand een schadelijke toepassing blijkt te zijn, wordt de detectie ervan in een van de volgende updates van detection-engine opgenomen.

Naam van toepassing: de naam van een programma of proces.

Door onderaan op een bepaalde toepassing te klikken wordt de volgende informatie weergegeven:

Pad: de locatie van een toepassing op de computer.

Grootte: bestandsgrootte in kB (kilobytes) of MB (megabytes).

Beschrijving: bestandskenmerken op basis van de beschrijving van het besturingssysteem.

Bedrijf: de naam van de leverancier of het toepassingsproces.

Versie: informatie van de uitgever van de toepassing.

Product: de toepassingsnaam en/of bedrijfsnaam.

Gemaakt op: de datum en het tijdstip waarop een toepassing is gemaakt.

Gewijzigd op: de laatste datum en tijd waarop een toepassing is gewijzigd.

note

Opmerking

Reputatie kan ook worden gecontroleerd op bestanden die zich niet gedragen als actieve programma's/processen;; markeer bestanden die u wilt controleren, klik erop met de rechtermuisknop en selecteer in het contextmenu Geavanceerde opties > Bestandsreputatie controleren met ESET LiveGrid®.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK