Updatemirror

Met ESET Endpoint Security kunt u kopieën maken van updatebestanden die kunnen worden gebruikt om andere werkstations in het netwerk bij te werken. Het gebruik van een "mirror" (een kopie van de updatebestanden in de LAN-omgeving) is handig omdat de updatebestanden dan niet herhaaldelijk door elk werkstation hoeven te worden gedownload bij de updateserver van de leverancier. Updates worden gedownload naar de lokale mirrorserver en vervolgens naar alle werkstations gedistribueerd, waardoor overbelasting van het netwerk wordt voorkomen. Als clientwerkstations worden bijgewerkt op basis van een mirror wordt de netwerkbelasting gelijkmatig verdeeld en wordt bandbreedte voor uw internetverbinding bespaard.

De opties voor het configureren van de lokale mirrorserver vindt u in Geavanceerde instellingen onder Bijwerken. U krijgt toegang tot deze sectie door op F5 te drukken, waarna Geavanceerde instellingen wordt weergegeven, op Bijwerken> Profielen te klikken en Mirror voor updates uit te vouwen.

CONFIG_UPDATE_MIRROR

Schakel Mirror voor updates maken in als u een mirror op een clientwerkstation wilt maken. Als deze optie wordt ingeschakeld, worden andere configuratieopties voor mirrors, zoals de manier waarop updatebestanden worden geopend en het updatepad naar de mirrorbestanden, ingeschakeld.

Toegang tot updatebestanden

HTTP-server inschakelen: als u deze optie inschakelt, zijn updatebestanden eenvoudig toegankelijk via HTTP en hoeft u geen aanmeldingsgegevens in te voeren.

Methoden om toegang te krijgen tot de mirrorserver worden uitvoerig beschreven in Bijwerken vanaf de mirror. Er zijn twee basismethoden om toegang te krijgen tot de mirror: de map met updatebestanden kan worden aangeboden als een gedeelde netwerkmap, of clients kunnen toegang krijgen tot de mirror die zich op een HTTP-server bevindt.

De map die specifiek is bestemd voor het opslaan van updatebestanden voor de mirror wordt gedefinieerd onder Map voor opslaan van mirrorbestanden. Als u een andere map wilt kiezen, klikt u op Wissen om de vooraf gedefinieerde map C:\ProgramData\ESET\ESET Endpoint Security\mirror te verwijderen en klik op Bewerken om naar een map te bladeren op de lokale computer of een gedeelde netwerkmap. Als verificatie voor de opgegeven map is vereist, moeten verificatiegegevens worden opgegeven in de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord. Als de geselecteerde doelmap zich bevindt op een netwerkschijf waarop het besturingssysteem Windows NT/2000/XP wordt uitgevoerd, moeten aan de opgegeven gebruikersnaam en het opgegeven wachtwoord schrijfrechten voor de geselecteerde map zijn toegewezen. De gebruikersnaam en het wachtwoord worden ingevoerd in de notatie Domein/Gebruiker of Werkgroep/Gebruiker. Geef ook de bijbehorende wachtwoorden op.

Bijwerken van programmaonderdelen

Bestanden: bij het configureren van de mirror, kunt u de taalversies opgeven van de updates die u wilt downloaden. De geselecteerde talen moeten worden ondersteund door de mirrorserver die door de gebruiker is geconfigureerd.

Onderdelen automatisch bijwerken: hiermee kunt u nieuwe functies en updates voor bestaande functies installeren. Een update kan automatisch worden uitgevoerd zonder tussenkomst van de gebruiker, of u kunt een melding ontvangen. Nadat een update van programmaonderdelen is geïnstalleerd, moet de computer mogelijk opnieuw worden opgestart.

Nu onderdelen bijwerken: werkt uw programmaonderdelen bij naar de nieuwste versie.

CONFIG_UPDATE_MIRROR_ADVANCE