Verwisselbare media

ESET Endpoint Security biedt automatisch scannen van verwisselbare media (cd/dvd/USB/...) wanneer die in een computer worden geplaatst. Dit kan handig zijn als de beheerder van de computer wil voorkomen dat gebruikers verwisselbare media met ongewenste inhoud op de computer gebruiken.

Als er een verwisselbaar medium wordt geplaatst en Scanopties weergeven is ingesteld in ESET Endpoint Security, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:

AMON

Opties in dit dialoogvenster:

Nu scannen: hiermee wordt een scan van het verwisselbare medium geactiveerd.

Later scannen: het scannen van het verwisselbare media wordt uitgesteld.

Instellingen: hiermee wordt het gedeelte Geavanceerde instellingen geopend.

Altijd de geselecteerde optie gebruiken: als deze optie wordt geselecteerd, wordt dezelfde actie uitgevoerd als er de volgende keer een verwisselbaar medium wordt geplaatst.

Daarnaast biedt ESET Endpoint Security de functie Apparaatbeheer. Hiermee kunt u regels definiëren voor het gebruik van externe apparaten op een bepaalde computer. Meer informatie over apparaatbeheer vindt u in het gedeelte Apparaatbeheer.

ESET Endpoint Security 7.2 en later

Als u toegang wilt krijgen tot de instellingen voor het scannen van verwisselbare media, opent u Geavanceerde instellingen (F5) >Gebruikersinterface > Waarschuwingen en berichtvensters > Interactieve waarschuwingen > Lijst met interactieve waarschuwingen > Bewerken > Nieuw apparaat gedetecteerd.

Als Gebruiker vragen niet is geselecteerd, kies dan de gewenste actie die moet worden uitgevoerd bij het plaatsen van een verwisselbaar medium op een computer:

Niet scannen: er wordt geen actie uitgevoerd en het venster Nieuw apparaat gedetecteerd wordt niet geopend.

Automatisch apparaat scannen: hiermee wordt een computerscan uitgevoerd op het geplaatste verwisselbare media-apparaat.

Scanopties weergeven: opent het gedeelte met de instellingen voor Interactieve waarschuwingen.

ESET Endpoint Security 7.1 en lager

Om toegang te krijgen tot de instellingen voor het scannen van verwisselbare media, opent u Geavanceerde instellingen (F5) > Detectie-engine > Malwarescans > Verwisselbare media.

Uit te voeren actie na plaatsen van verwisselbare media: selecteer de standaardactie die moet wordt uitgevoerd wanneer een verwisselbaar media-apparaat in de computer wordt geplaatst (cd/dvd/USB). Kies de gewenste actie bij het plaatsen van een verwisselbaar medium in een computer:

Niet scannen: er wordt geen actie uitgevoerd en het venster Nieuw apparaat gedetecteerd wordt niet geopend.

Automatisch apparaat scannen: hiermee wordt een computerscan uitgevoerd op het geplaatste verwisselbare media-apparaat.

Scanopties weergeven: hiermee opent u het gedeelte met instellingen voor verwisselbare media.