URL-groepen

Met URL-groepen kunt u een groep maken die diverse URL-koppelingen bevat waarvoor u een regel wilt maken (een bepaalde website toestaan/niet toestaan).

Een nieuwe URL-groep maken

Als u een nieuwe URL-groep wilt maken, klikt u op Toevoegen en voert u de naam van de nieuwe URL-groep in.

Het gebruik van een URL-groep kan handig zijn wanneer de beheerder een regel wil maken voor meerdere webpagina's (geblokkeerd of toegestaan, gebaseerd op uw keuze).

URL-adressen toevoegen aan de URL-groepslijst - handmatig

CONFIG_PARENTAL_URL_GROUP

Als u een nieuw URL-adres aan de lijst wilt toevoegen, selecteert u een URL-groep en klikt u rechtsonder in het venster op Toevoegen.

De speciale symbolen * (sterretje) en ? (vraagteken) kunnen niet worden gebruikt in de URL-adreslijst.

Het is niet nodig om de volledige naam van het domein met http:// of https:// in te voeren.

Als u een domein aan de groep toevoegt, wordt alle inhoud die zich in dit domein en alle subdomeinen bevindt (bijvoorbeeld sub.examplepage.com) geblokkeerd of toegestaan op basis van uw keuze voor een URL-gebaseerde actie.

Als er een conflict tussen twee regels bestaat waarbij de eerste regel het domein blokkeert en de tweede regel hetzelfde domein toestaat, wordt het desbetreffende domein of IP-adres geblokkeerd. Zie URL-gebaseerde actie voor meer informatie over het maken van regels.

URL-adressen toevoegen aan de URL-groepslijst - importeren met behulp van een .txt bestand

Klik op Importeren om een bestand met een lijst met URL-adressen te importeren (scheid waarden met een regeleinde, bijvoorbeeld .txt-bestand met behulp van UTF-8-codering). De speciale symbolen * (sterretje) en ? (vraagteken) kunnen niet worden gebruikt in de URL-adreslijst.

URL-groepen gebruiken in Webbeheer

Als u een actie wilt instellen die voor een specifieke URL-groep moet worden uitgevoerd, opent u de editor voor Webbeheer-regels, selecteert u uw URL-groep in het vervolgkeuzemenu, past u andere parameters aan en klikt u op OK.

note

Opmerking

Het blokkeren of toestaan van een specifieke webpagina kan nauwkeuriger zijn dan het blokkeren of toestaan van een hele categorie webpagina's. Wees voorzichtig bij het wijzigen van deze instellingen en het toevoegen van een categorie/webpagina aan de lijst.