Configuratie van logboekregistratie

De configuratie van logbestanden voor ESET Endpoint Security is toegankelijk vanuit het hoofdprogrammavenster. Klik op Instellingen > Geavanceerde instellingen > Hulpmiddelen > Logboekbestanden. In het gedeelte Logbestanden wordt gedefinieerd hoe de logbestanden worden beheerd. Oudere logboeken worden automatisch verwijderd om ruimte op de vaste schijf te besparen. U kunt de volgende opties opgeven voor logbestanden:

Minimaal detailniveau voor logboekregistratie: het minimale detailniveau waarmee gebeurtenissen worden geregistreerd:

Diagnostisch: hiermee wordt informatie geregistreerd die nodig is om het programma en alle bovenstaande archieven af te stemmen.

Informatief: hiermee registreert u informatieve berichten, waaronder berichten over geslaagde updates, plus alle bovenstaande records.

Waarschuwingen: hiermee worden kritieke fouten en waarschuwingsberichten geregistreerd.

Fouten: hiermee worden fouten zoals 'Fout bij downloaden van bestand' en kritieke fouten geregistreerd.

Kritiek: hiermee worden alleen kritieke fouten geregistreerd (zoals fouten bij het starten van antivirusbeveiliging, ingebouwde firewall, enzovoort).

note

OPMERKING

Alle geblokkeerde verbindingen worden opgenomen wanneer u het detailniveau Diagnostisch selecteert.

Vermeldingen in logbestanden die ouder zijn dan het aantal dagen dat is opgegeven bij Records automatisch verwijderen na (dagen) worden automatisch verwijderd.

Logbestanden automatisch optimaliseren: als deze optie is ingeschakeld, worden logbestanden automatisch gedefragmenteerd als het fragmentatiepercentage hoger is dan is opgegeven voor de waarde in het veld Als het aantal ongebruikte records groter is dan (%).

Klik op Optimaliseren om de defragmentatie van de logbestanden te starten. Alle lege logboekvermeldingen worden verwijderd om de prestaties te verbeteren en de verwerking van logbestanden te versnellen. Deze verbetering wordt vooral waargenomen als de logbestanden een groot aantal vermeldingen bevatten.

Tekstprotocol inschakelen schakelt de opslag van logboeken in een andere bestandsindeling in dan voor Logbestanden gebeurt:

Doelmap: selecteer de map waarin logbestanden worden opgeslagen (alleen van toepassing op Tekst/csv). U kunt het pad kopieëren of een andere map selecteren door op Wissen te klikken. Elke logboeksectie heeft een eigen bestand met een vooraf gedefinieerde bestandsnaam (bijvoorbeeld virlog.txt voor het gedeelte Gedetecteerde bedreigingen, als u platte tekst gebruikt om logboeken op te slaan).

Type: als u de bestandsindeling Tekst selecteert, worden logboeken opgeslagen in een tekstbestand en gegevens worden door tabs gescheiden. Hetzelfde geldt voor de door komma's gescheiden CSV-bestandsindeling. Als u Gebeurtenis kiest, worden logboeken opgeslagen in het Windows-gebeurtenislogboek (kan worden bekeken via Logboeken in het Configuratiescherm) in plaats van in het bestand.

Alle logbestanden verwijderen: hiermee worden alle opgeslagen logboeken gewist die zijn geselecteerd in het vervolgkeuzemenu Type. Een melding over het succesvol verwijderen van de logbestanden wordt weergegeven.

Volgen van configuratiewijzigingen inschakelen in Controlelogboek: informeert u over elke configuratiewijziging. Zie Controlelogboeken voor meer informatie.

note

ESET Log Collector

Om problemen sneller te kunnen oplossen kan het zijn dat u door ESET wordt gevraagd logboeken van uw computer te verzenden. ESET Log Collector maakt het verzamelen van de benodigde informatie gemakkelijker. Ga naar het artikel in onze ESET-kennisbank voor meer informatie over ESET Log Collector.