Logbestanden filteren

Klik op MODULE_INACTIVE Filteren in Hulpmiddelen > Logbestanden om filtercriteria te definiëren.

Met de functie Logbestanden filteren kunt u de informatie vinden die u zoekt, vooral wanneer er veel records zijn. Met deze functie kunt u namelijk nauwkeurig naar logrecords zoeken, bijvoorbeeld als u naar een bepaald type gebeurtenis, een bepaalde status of tijdsperiode zoekt. U kunt logrecords filteren door bepaalde zoekopties op te geven. In dat geval worden alleen de records die relevant zijn (volgens de opgegeven zoekopties) weergegeven in het venster Logbestanden.

Typ het trefwoord waarnaar u zoekt in het veld Tekst zoeken. Gebruik het vervolgkeuzemenu Zoeken in kolommen om uw zoekopdracht te verfijnen. Kies een of meer records in het vervolgkeuzemenu Recordlogtypen. Definieer de Tijdsduur waarvoor u zoekresultaten weergegeven wilt hebben. Ook kunt u meer zoekopties gebruiken, zoals Identieke hele woorden en Hoofdlettergevoelig.

Tekst zoeken

Typ een tekenreeks (woord of deel van een woord). Alleen records waarin deze tekenreeks voorkomt, worden weergegeven. Andere records worden overgeslagen.

Zoeken in kolommen

Selecteer met welke kolommen rekening moet worden gehouden wanneer u zoekt. U kunt een of meer kolommen inschakelen voor de zoekopdracht.

Recordtypes

Kies één of meer logboektypen in het vervolgkeuzemenu:

Diagnostisch: hiermee wordt informatie geregistreerd die nodig is om het programma en alle bovenstaande archieven af te stemmen.

Informatief: hiermee registreert u informatieve berichten, waaronder berichten over geslaagde updates, plus alle bovenstaande records.

Waarschuwingen: hiermee worden kritieke fouten en waarschuwingsberichten geregistreerd.

Fouten: hiermee worden fouten zoals 'Fout bij downloaden van bestand' en kritieke fouten geregistreerd.

Kritiek: hiermee worden alleen kritieke fouten geregistreerd (zoals fouten bij het starten van antivirusbeveiliging

Tijdsduur

Definieer de periode waarvan u de resultaten wilt weergeven:

Niet opgegeven (standaard): er wordt niet binnen een tijdsduur maar in het gehele logbestand gezocht.

Gisteren

Vorige week

Vorige maand

Tijdsduur: u kunt de exacte tijdsduur opgeven (Van: en Tot:) om alleen op de records binnen een bepaalde tijdsduur te filteren.

Alleen hele woorden

Gebruik dit selectievakje als u op hele woorden wilt zoeken om nauwkeurige resultaten te krijgen.

Hoofdlettergevoelig

Schakel deze optie in als het belangrijk voor u is om hoofdletters of kleine letters te gebruiken tijdens het filteren. Nadat u uw filter-/zoekopties hebt geconfigureerd, klikt u op OK om de gefilterde logrecords weer te geven of op Zoeken om te zoeken. De logbestanden worden van boven naar beneden doorzocht, te beginnen vanaf uw huidige positie (de record die is gemarkeerd). De zoekopdracht stopt wanneer de eerste overeenkomende record is gevonden. Druk op F3 om naar de volgende record te zoeken of klik op de rechtermuisknop en selecteer Zoeken om uw zoekopties te verfijnen.