Auditlogboeken

In een bedrijfsomgeving zijn doorgaans meerdere gebruikers gedefinieerd met toegangsrechten voor het configureren van eindpunten. Een wijziging in de productconfiguratie kan de werking van het product drastisch beïnvloeden en daarom is het cruciaal dat beheerders de aangebrachte wijzigingen kunnen traceren, zodat problemen snel kunnen worden herkend en opgelost en zodat dezelfde of vergelijkbare problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Het Auditlogboek is een nieuwe vorm van logboekregistratie sinds ESET Endpoint Security versie 7.1. Het biedt een oplossing om de herkomst van problemen te herkennen. In het Auditlogboek worden wijzigingen in de configuratie of beveiligingsstatus bijgehouden en worden momentopnamen vastgelegd om later te raadplegen.

Als u het Controlelogboek wilt zien, klikt u op Hulpmiddelen in het hoofdmenu en klikt u vervolgens op Logboeken en selecteert u Controlelogboeken in het vervolgkeuzemenu.

Het Auditlogboek bevat de volgende informatie:

Tijd: de tijd waarop de wijziging is doorgevoerd

Type: het type instelling of onderdeel dat is gewijzigd

Beschrijving: wat er exact is gewijzigd en welk deel van de instelling is gewijzigd, samen met het aantal gewijzigde instellingen

Bron: waar de bron van de wijziging zich bevindt

Gebruiker: degene die de wijziging heeft doorgevoerd

PAGE_AUDIT_LOGS

Klik met de rechtermuisknop op een auditlogboek met het type Instellingen gewijzigd in het venster Logbestanden en selecteer Wijzigingen weergeven in het contextmenu om gedetailleerde informatie over de aangebrachte wijziging te bekijken. U kunt daarnaast wijzigingen in instellingen terugdraaien door te klikken op Herstellen in het contextmenu (niet beschikbaar voor producten die worden beheerd door ESMC). Als u Alles verwijderen selecteert in het contextmenu, wordt een logbestand over deze handeling gemaakt.

Als Logbestanden automatisch optimaliseren is ingeschakeld in Geavanceerde instellingen > Hulpmiddelen > Logbestanden, worden de Auditlogboeken automatisch gedefragmenteerd, net als andere logbestanden.

Als Records automatisch verwijderen na (dagen) is ingeschakeld in Geavanceerde instellingen > Hulpmiddelen > Logbestanden, worden vermeldingen in logbestanden die ouder zijn dan het opgegeven aantal dagen, automatisch verwijderd.