Voorbeeld voor analyse selecteren - Verdachte site

Selecteer een van de volgende opties in het vervolgkeuzemenu Wat is er mis met de site:

Geïnfecteerd: een website die virussen of andere schadelijke software bevat die op diverse manieren worden verspreid.

Phishing: hiermee wordt vaak geprobeerd toegang te krijgen tot gevoelige gegevens zoals bankrekeningnummers, pincodes, enzovoort. Zie de woordenlijst voor meer informatie over dit type aanval.

Oplichting: een website die is gemaakt om bezoekers op te lichten of fraude te plegen, vooral bedoeld om snel winst te maken.

Selecteer Overige als de bovengenoemde opties geen betrekking hebben op de site die u wilt melden.

Opmerkingen en aanvullende informatie: hier kunt u aanvullende informatie opgeven of een beschrijving die van nut kan zijn bij het analyseren van de verdachte website.