Računalo

Modul Računalo možete pronaći u oknu Podešavanje > Računalo. Prikazuje pregled svih zaštitnih modula opisanih u prethodnom poglavlju. U ovom odjeljku dostupne su sljedeće postavke:

Kliknite znak zupčanika GEAR uz Rezidentna zaštita i kliknite Uredi izuzetke da biste otvorili prozor Izuzeci koji omogućuje izuzimanje datoteka i mapa iz skeniranja.

PAGE_SETTINGS_ANTIVIRUS

Odjeljak Računalo omogućuje aktiviranje ili deaktiviranje sljedećih komponenti:

Rezidentna zaštita – U svim se datotekama skeniranjem provjerava postojanje zlonamjernog koda u trenutku njihova otvaranja, stvaranja ili pokretanja na računalu.

Kontrola uređaja – Omogućuje automatsku kontrolu uređaja (CD/DVD/USB/...). Ovaj modul omogućuje blokiranje ili prilagođavanje dodatnih filtara/dopuštenja i određuje način na koji korisnik pristupa određenom uređaju i radi s njim.

Sustav za sprečavanje upada (HIPS) – Sustav HIPS nadzire događaje koji se događaju unutar operacijskog sustava i reagira na njih u skladu s prilagođenim skupom pravila.

Napredni skener memorije radi zajedno sa zaštitom od zloupotrebe na ojačavanju zaštite od zlonamjernog softvera koji je osmišljen tako da skrivanjem i/ili šifriranjem izbjegava da ga otkriju proizvodi za zaštitu od zlonamjernog softvera. Prema standardnim postavkama napredni je skener memorije aktiviran. Više o toj vrsti zaštite pročitajte u rječniku.

Sprječavanje ranjivostiOsmišljeno je za ojačavanje zaštite često zloupotrebljavanih vrsta aplikacija kao što su web preglednici, PDF čitači, klijenti e-pošte i komponente sustava MS Office. Sprječavanje ranjivosti aktivirano je prema standardnim postavkama. Pročitajte više o ovoj vrsti zaštite u rječniku.

Zaštita od ransomwarea– dodatan sloj zaštite koji djeluje kao dio funkcije HIPS. Sustav reputacije ESET LiveGrid® mora biti aktiviran da bi zaštita od ransomwarea djelovala. Više o toj vrsti zaštite pročitajte ovdje.

Način rada za prezentacije – Funkcija za korisnike koji softver žele koristiti bez prekida, ne žele biti ometani skočnim prozorima te žele smanjiti korištenje CPU-a. Nakon aktivacije Načina rada za prezentacije primit ćete poruku upozorenja (mogući sigurnosni rizik) i glavni će prozor postati narančast.

Pauziraj antivirus i antispyware zaštitu Svaki put kada privremeno onemogućite antivirus i antispyware zaštitu, možete odabrati vremensko razdoblje za koje želite da odabrane komponente budu deaktivirane s pomoću padajućeg izbornika i zatim kliknite Primijeni da biste onemogućili sigurnosnu komponentu. Za ponovno aktiviranje zaštite kliknite Aktiviraj antivirusnu i antispyware zaštitu.