Elementi korisničkog sučelja

Mogućnosti konfiguriranja korisničkog sučelja u programu ESET Endpoint Security omogućuju vam da radno okruženje prilagodite svojim potrebama. Te mogućnosti konfiguriranja dostupne su u ogranku Korisničko sučelje > Elementi korisničkog sučelja na stablu Napredno podešavanje programa ESET Endpoint Security.

U odjeljku Elementi korisničkog sučelja možete prilagoditi radno okruženje. S pomoću padajućeg izbornika Način rada za pokretanje odaberite neki od sljedećih načina rada za pokretanje grafičkog korisničkog sučelja (GUI-ja):

Sve – Prikazat će se cijeli GUI.

Minimalno – GUI radi, ali korisniku se prikazuju samo obavijesti.

Ručno – GUI se ne pokreće automatski pri prijavi. Svaki ga korisnik može ručno pokrenuti.

Tiho – neće se prikazivati obavijesti ni upozorenja. GUI može pokrenuti samo administrator. Ovaj način rada koristan je za situacije u kojima trebate sačuvati resurse sustava.

note

Napomena

Ako napravite restart računala dok je odabran minimalni način rada za pokretanje GUI-ja, obavijesti će se prikazati, ali ne i grafičko sučelje. Za vraćanje na način punog korisničkog sučelja pokrenite GUI iz izbornika Start u Svi programi > ESET > ESET Endpoint Security kao administrator, ili to možete učiniti putem programa ESET Security Management Center s pomoću pravila.

Ako želite deaktivirati uvodni prozor programa ESET Endpoint Security, poništite odabir Prikaži uvodni prozor pri pokretanju programa.

Ako želite da se program ESET Endpoint Security oglasi zvučnim signalom u slučaju važnih događaja tijekom skeniranja, na primjer kada se otkrije prijetnja ili kada se skeniranje završi, odaberite Koristi zvučni signal.

Integriraj u kontekstni izbornik – Integrirajte kontrolne elemente programa ESET Endpoint Security u kontekstni izbornik.

Statusi

Statusi aplikacije – kliknite gumb Uredi da biste upravljali statusima (deaktivirali ih) koji su prikazani u oknu Status zaštite u glavnom izborniku.

Informacije o licenci

Prikaži informacije o licenci – Kada je ova opcija deaktivirana, informacije o licenci na zaslonu Status zaštite i Pomoć i podrška neće biti prikazane.

Prikaži poruke i obavijesti u vezi s licencom – Kada je ova opcija deaktivirana, obavijesti i poruke prikazat će se samo kada licenca istekne.

note

Napomena

postavke podataka o licenci primjenjuju se, ali nisu dostupne za proizvod ESET Endpoint Security aktiviran pomoću MSP licence.

CONFIG_ENVIRONMENT