Säker webbläsare

Säker webbläsare är ett ytterligare skyddslager utformat för att skydda dina finansiella data under onlinetransaktioner.

important

ESET LiveGrid®-ryktessystemet måste vara aktiverat (aktiverat som standard) för att skyddet Säker webbläsare fungerar korrekt.

Om du vill konfigurera beteendet för Säker webbläsare ska du öppna Avancerade inställningar > Skydd > säker webbläsare.

Du kan använda följande konfigurationsalternativ för Säker webbläsare:

• Skydda alla webbläsare – alla webbläsare som stöds startas i ett säkert läge. Detta gör att du kan surfa på internet, komma åt internetbanker och göra köp och transaktioner online i ett säkrat webbläsarfönster utan omdirigering.

icon_section Grundläggande

Webbläsarskydd

Aktivera Skydda alla webbläsare för att starta alla webbläsare som stöds i ett säkert läge. Detta gör att du kan surfa på internet, komma åt internetbanker och göra köp och transaktioner online i ett säkrat webbläsarfönster utan omdirigering.

Installationsläge för tillägg – Från rullgardinsmenyn kan du välja vilka tillägg som ska få installeras på en webbläsare som säkrats av ESET: Om du ändrar installationsläget för tillägget påverkas inte tidigare installerade webbläsartillägg:

• Viktiga tillägg – Endast de viktigaste tilläggen som utvecklats av en viss webbläsartillverkare.
  • Alla tillägg – Alla tillägg som stöds av en viss webbläsare.

Säkrad webbläsare

Utökat minnesskydd – om det här alternativet aktiveras skyddas den säkrade webbläsarens minne från att inspekteras av andra processer.

Utökat dataskydd − om det här alternativet aktiveras skyddas den som använder webbläsaren som skyddas av ESET från att inspekteras av andra program.

Tangentbordsskydd – om det här alternativet är aktiverat döljs information som matas in via tangentbordet i en säkrad webbläsare från andra program. Detta stärker skyddet mot keylogger-program.

Webbläsarens ram – om den är inaktiverad döljs det informativa meddelandet i webbläsaren och den gröna ramen runt webbläsaren.

Lista över tillåtna webbläsarskydd – Hantera filer som har lagts till i listan över tillåtna webbläsarskydd.

note

I vissa situationer visas en viss interaktiv varning endast när det inte går att starta Säker webbläsare korrekt på grund av ett fel. Du hittar mer information i Interaktiva varningar.