ESET Online pomoć

Pretraga Srpski
Izaberite temu       

Grupe URL adresa

Grupe URL adresa vam omogućavaju da kreirate grupu koja sadrži nekoliko URL veza za koje želite da kreirate pravilo (da dozvolite/blokirate konkretnu veb lokaciju).

Kreiranje nove grupe URL adresa

Da biste kreirali novu grupu URL adresa, kliknite na dugme Dodaj i unesite ime nove grupe URL adresa.

Korišćenje grupa URL adresa može da bude korisno kada administrator želi da kreira pravilo za više veb stranica (blokiranih ili dozvoljenih, u zavisnosti od toga šta izaberete).

Dodavanje URL adresa na listu grupa URL adresa – ručno

CONFIG_PARENTAL_URL_GROUP

Da biste dodali nove URL adrese na listu, izaberite grupu URL adresa kliknite na dugme Dodaj u donjem desnom uglu prozora.

Posebni simboli * (zvezdica) i ? (upitnik) ne mogu da se koriste na listi URL adresa.

Ne morate da unesete kompletno ime domena sa http:// ili https://.

Ako dodate neki domen u grupu, sav sadržaj koji se nalazi na tom domenu i svim poddomenima (na primer, sub.examplepage.com) blokiraće se ili dozvoliti u zavisnosti od radnje na osnovu URL adrese koju ste izabrali.

Ako postoji sukob između dva pravila u smislu da prvo pravilo blokira domen, dok drugo pravilo dozvoljava taj isti domen, taj domen ili IP adresa će se svejedno blokirati. Da biste saznali više informacija o kreiranju pravila, pogledajte radnje na osnovu URL adrese.

Dodavanje URL adresa na listu grupa URL adresa – uvoz pomoću .txt datoteke

Kliknite na opciju Uvezi da biste uvezli datoteku sa listom URL adresa (razdvojite vrednosti novim redom, na primer .txt datoteka koja koristi UTF-8 kodiranje). Posebni simboli * (zvezdica) i ? (upitnik) ne mogu da se koriste na listi URL adresa.

Korišćenje grupa URL adresa u veb kontroli

Ako želite da podesite radnju koja će se izvršavati za određenu grupu URL adresa, otvorite Uređivač pravila veb kontrole, izaberite grupu URL adresa pomoću padajućeg menija, podesite druge parametre, a zatim kliknite na dugme U redu.


note

Blokiranje ili dozvoljavanje određene veb stranice može da bude preciznije od blokiranja ili dozvoljavanja čitave kategorije veb stranica. Budite pažljivi kada menjate ove postavke i kada dodajete neku kategoriju ili veb stranicu na listu.