ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Spajanje pravila

Pravilo koje se primjenjuje na klijent obično je rezultat spajanja više pravila u jedno konačno pravilo. Pravila se spajaju jedno po jedno. Prilikom spajanja pravila općenito vrijedi da novije pravilo uvijek zamjenjuje postavke starijeg pravila. Da biste promijenili takvo ponašanje, upotrijebite zastavice za pravila (dostupne za svaku postavku).

Prilikom stvaranja pravila primijetit ćete da neke postavke imaju dodatna pravila (zamjena / dodavanje na kraj / dodavanje na početak) koja možete konfigurirati.

  • Zamjena – zamjenjuje se cijeli popis, dodaju nove vrijednosti i uklanjaju sve prethodne.
  • Dodavanje na kraj – stavke se dodaju na dno popisa koji se trenutačno primjenjuje (mora biti drugo pravilo, lokalni popis uvijek će se prebrisati).
  • Dodavanje na početak – stavke se dodaju na vrh popisa (lokalni će se popis prebrisati).

ESET Endpoint Security podržava spajanje lokalnih postavki s udaljenim pravilima na posve nov način. Ako je postavka popis (primjerice, popis blokiranih web stranica), a daljinsko je pravilo u sukobu s postojećom lokalnom postavkom, daljinsko je pravilo briše. Možete odlučiti kako kombinirati lokalne i daljinske popise odabirom različitih pravila spajanja za:

  • flow_default Postavke spajanja za daljinska pravila.
  • icon_computer Spajanje daljinskih i lokalnih pravila – lokalne postavke s nastalim daljinskim pravilom.

Za više informacija o spajanju pravila slijedite upute iz online korisničkog priručnika za ESET PROTECT i pogledajte primjer.