ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Što su pravila

Administrator može proslijediti određene konfiguracije ESET-ovim programima koji se pokreću na klijentskim računalima uz pomoć pravila s ESET PROTECT web konzole. Pravila se mogu primjenjivati izravno na pojedinačna računala i grupe računala. Također možete dodijeliti više pravila jednom računalu ili grupi.

Korisnik mora imati sljedeća dopuštenja za stvaranje novoga pravila: razinu dopuštenja "čitanje" kako bi čitao popis pravila, razinu dopuštenja "upotreba" kako bi dodjeljivao pravila ciljanim računalima te razinu dopuštenja "pisanje" kako bi stvarao, mijenjao ili uređivao pravila.

Pravila se primjenjuju redoslijedom statičkih grupa. Za dinamičke grupe pravila se najprije primjenjuju na podređene dinamičke grupe. Time se omogućuje da se pravila s većim učinkom primijene na vrh stabla grupa, a specifična pravila na podgrupe. Upotrebom zastavica korisnik programa ESET Endpoint Security s pristupom grupama smještenima visoko na stablu može nadjačati pravila nižih grupa. Algoritam je objašnjen u odjeljku Mrežna pomoć za ESET PROTECT.


note

Preporučuje se dodjeljivanje generičkih pravila (npr. pravila za server za nadogradnju) grupama koje su na višoj razini stabla grupa. Specifičnija pravila (npr. postavke za kontrolu uređaja) trebaju se dodijeliti niže na stablu grupa. Niže pravilo obično nadjačava postavke viših pravila nakon spajanja (osim ako je drugačije definirano zastavicama pravila).