ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Računalo

Kliknite Računalo u stavci glavni prozor programa > Podešavanje da biste vidjeli pregled svih modula zaštite:

PAGE_SETTINGS_ANTIVIRUS

U odjeljku Računalo možete aktivirati ili deaktivirati sljedeće komponente:

  • Rezidentna zaštita – U svim se datotekama skeniranjem provjerava postojanje zlonamjernog koda u trenutku njihova otvaranja, stvaranja ili pokretanja na računalu. Kliknite zupčanik GEAR_black pokraj stavke Rezidentna zaštita sistemskih datoteka i kliknite Uredi izuzetke da biste otvorili prozor Podešavanje izuzetaka koji vam omogućuje da izuzmete datoteke i mape od skeniranja. Da biste otvorili napredno podešavanje Rezidentne zaštite sistemskih datoteka, kliknite Konfiguriraj.
  • Kontrola uređaja – Omogućuje automatsku kontrolu uređaja (CD/DVD/USB/...). Taj modul omogućuje blokiranje ili prilagođavanje dodatnih filtara/ovlaštenja i odabir načina na koji korisnik pristupa određenom uređaju i radi s njim.
  • Sustav za sprečavanje upada (HIPS) – Sustav HIPS nadzire događaje koji se događaju unutar operacijskog sustava i reagira na njih u skladu s prilagođenim skupom pravila.
  • Napredni skener memorije – radi zajedno sa zaštitom od zloupotrebe na ojačavanju zaštite od zlonamjernog softvera koji je osmišljen tako da skrivanjem i/ili šifriranjem izbjegava da ga otkriju proizvodi za zaštitu od zlonamjernog softvera. Prema standardnim postavkama napredni je skener memorije aktiviran. Više o toj vrsti zaštite pročitajte u rječniku.
  • Zaštita od zloupotrebe – Osmišljena je za ojačavanje zaštite često zloupotrebljavanih vrsta aplikacija kao što su web preglednici, PDF čitači, klijenti e-pošte i komponente sustava MS Office. Sprječavanje ranjivosti aktivirano je prema standardnim postavkama. Više o toj vrsti zaštite pročitajte u rječniku.
  • Zaštita od ransomwarea– dodatan sloj zaštite koji djeluje kao dio funkcije HIPS. Reputacijski sustav ESET LiveGrid® mora biti aktiviran da bi zaštita od ransomwarea djelovala. Više o toj vrsti zaštite pročitajte.
  • Način rada za prezentacije – funkcija za korisnike koji softver žele koristiti bez prekida, ne žele da ih ometaju obavijesti i žele smanjiti korištenje CPU-a. Nakon aktivacije Načina rada za prezentacije primit ćete poruku upozorenja (mogući sigurnosni rizik) i glavni će prozor postati narančast.

Pauziraj antivirus i antispyware zaštitu – Svaki put kada privremeno onemogućite antivirus i antispyware zaštitu, možete odabrati vremensko razdoblje za koje želite da odabrane komponente budu deaktivirane s pomoću padajućeg izbornika i zatim kliknite Primijeni da biste onemogućili sigurnosnu komponentu. Za ponovno aktiviranje zaštite kliknite Aktiviraj antivirusnu i antispyware zaštitu.

Da biste pauzirali ili deaktivirali pojedinačne module za zaštitu, kliknite ikonu klizača MODULE_ENABLED.


warning

Isključivanjem modula za zaštitu može se smanjiti razina zaštite vašeg računala.