ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Web i e-pošta

Internetska veza je standardna funkcija na osobnom računalu, ali i glavni medij za prijenos zlonamjernog koda. Otvorite glavni prozor programa > Podešavanje > Web i Web i e-pošta da biste konfigurirali funkcije programa ESET Endpoint Security koje povećavaju internetsku zaštitu.

Da biste pauzirali ili deaktivirali pojedinačne module za zaštitu, kliknite ikonu klizača MODULE_ENABLED.


warning

Isključivanjem modula za zaštitu može se smanjiti razina zaštite vašeg računala.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Kliknite ikonu zupčanika GEAR_black uz zaštitni modul da biste pristupili naprednim postavkama za taj modul.

Zaštićeni preglednik – Štiti vaše osjetljive podatke dok pregledavate online sadržaj.

Modul Kontrola weba omogućuje vam konfiguraciju postavki koja administratorima pruža automatizirane alate pomoću kojih mogu zaštititi svoje radne stanice i postaviti ograničenja za pregledavanje interneta. Funkcija kontrole weba sprječava pristup stranicama s neprikladnim ili štetnim sadržajem. Za više informacija pogledajte odjeljak Kontrola weba.

Zaštita web pristupa skenira HTTP/HTTPS komunikaciju za zlonamjerni softver i phishing. Zaštita web pristupa trebala bi biti isključena samo prilikom otklanjanja poteškoća.

Anti-Phishing zaštita omogućuje blokiranje web stranica koje distribuiraju phishing sadržaj. Preporučujemo da obavezno ostavite Anti-Phishing aktiviran.

Prijavi stranicu za phishing – prijavite web-stranicu tvrtki ESET kao stranicu za phishing ili zlonamjernu stranicu radi daljnje analize.


note

Prije slanja web stranice u ESET provjerite je li zadovoljen neki od sljedećih kriterija:

Zaštita klijenta e-pošte omogućuje nadzor komunikacije e-poštom koja se prima putem protokola POP3(S) i IMAP(S). Uz dodatni program za vaš klijent e-pošte, ESET Endpoint Security omogućuje nadzor sve komunikacije iz klijenta e-pošte.

Antispam klijent za e-poštu filtrira neželjene poruke e-pošte.

Za Antispam klijent za e-poštu kliknite ikonu zupčanika GEAR i odaberite jednu od sljedećih opcija:

  • Konfiguriranje – otvara napredne postavke za antispam za klijent e-pošte.
  • Korisnički adresar (ako je aktiviran) – otvaradijaloški prozor u koji možete dodavati adrese, koji možete uređivati ili ukloniti da biste definirali pravila protiv spama. Pravila na ovom popisu će se primijeniti na trenutačnog korisnika
  • Globalni adresar (ako je aktiviran) – otvaradijaloški prozor u koji možete dodavati adrese, koji možete uređivati ili ukloniti da biste definirali pravila protiv spama. Pravila na ovom popisu će se primijeniti na sve korisnike