ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Zaštićeni preglednik

Zaštićeni preglednik je sloj zaštite osmišljen za zaštitu financijskih podataka tijekom mrežnih transakcija.


important

Sustav reputacije za ESET LiveGrid® mora biti aktiviran (aktiviran prema standardnim postavkama) kako bi zaštita Zaštićenog preglednika funkcionirala ispravno.

Da biste konfigurirali ponašanje Zaštićenog preglednika, otvorite Napredno podešavanje > Zaštite > Zaštićeni preglednik.

Upotrebljavati možete sljedeću opciju konfiguracije Zaštićenog preglednika:

  • Zaštiti sve preglednike – svi podržani web preglednici se pokreću u sigurnom načinu rada. To vam omogućuje pregledavanje interneta, pristup internetskom bankarstvu te kupnju i izvršavanje transakcija na internetu u jednom prozoru zaštićenog preglednika, bez preusmjeravanja.

icon_section Osnovno

Zaštita preglednika

Zaštiti sve preglednike – Aktivirajte opciju da biste pokrenuli sve podržane web preglednike u sigurnom načinu rada. To vam omogućuje pregledavanje interneta, pristup internetskom bankarstvu te kupnju i izvršavanje transakcija na internetu u jednom prozoru zaštićenog preglednika, bez preusmjeravanja.

Način rada za instalaciju proširenja – iz padajućeg izbornika možete odabrati koja proširenja će biti dopuštena za instalaciju u preglednik zaštićen ESET-om: Promjena načina rada za instalaciju proširenja ne utječe na prethodno instalirana proširenja preglednika:

  • Osnovna proširenja – samo najvažnija proširenja koja je razvio određeni proizvođač preglednika.
  • Sva proširenja – sva proširenja koja podržava određeni preglednik.

Zaštićeni preglednik

PPoboljšana zaštita memorije – Ako je opcija aktivirana, memorija zaštićenog preglednika bit će zaštićena od inspekcije putem drugih procesa.

Zaštita tipkovnice – Ako je opcija aktivirana, podaci uneseni tipkovnicom u zaštićeni preglednik bit će skriveni od drugih aplikacija. Time se povećava zaštita od keyloggera.

Zeleni okvir preglednika – ako je opcija deaktivirana, informativna obavijest u pregledniku i zeleni okvir oko preglednika bit će skriveni.

Konfiguriraj interaktivna upozorenja Zaštićenog preglednika – omogućuje vam otvaranje prozora interaktivnih upozorenja.


note

U nekim situacijama određeno interaktivno upozorenje se prikazuje samo kada postoji pogreška u pravilnom pokretanju zaštićenog preglednika. Za više informacija pogledajte Interaktivna upozorenja.