ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

HTTP server i SSL za mirror

U odjeljku HTTP server na kartici Mirror možete odrediti port servera putem kojeg će HTTP server osluškivati te vrstu autentikacije koju će koristiti. Prema standardnim postavkama port servera postavljen je na 2221.

Autentikacija– Definira način autentikacije koji se koristi za pristup datotekama za nadogradnju. Dostupne su sljedeće opcije: Ništa, Osnovno i NTLM. Da biste koristili base64 šifriranje s osnovnom autorizacijom putem korisničkog imena i lozinke, odaberite Osnovno. Mogućnost NTLM nudi šifriranje pomoću sigurne metode šifriranja. Za autorizaciju koristi se radna stanica koju je stvorio korisnik i na kojoj se zajednički koriste aktualizacijske datoteke. Standardna je postavka Ništa, a omogućuje pristup aktualizacijskim datotekama bez potrebe za autorizacijom.


note

Podaci za prijavu kao što su korisničko ime i lozinka namijenjeni su isključivo pristupanju mirror HTTP serveru. Ispunite ta polja samo ako su korisničko ime i lozinka obavezni.

Ako želite pokrenuti HTTP server s podrškom za HTTPS (SSL), dodajte svoju Datoteku lanca certifikata ili generirajte samopotpisani certifikat. Dostupne su sljedeće vrste certifikata: ASN, PEM i PFX. Za dodatnu zaštitu pri preuzimanju aktualizacijskih datoteka možete koristiti HTTPS protokol. Uz taj protokol gotovo je nemoguće pratiti prijenos podataka i podatke za prijavu. Opcija Vrsta privatnog ključa prema standardnim je postavkama postavljena na Integrirano (i zato je prema zadanim postavkama opcija Datoteka privatnog ključa deaktivirana). To znači da je privatni ključ dio odabrane datoteke lanca certifikata.


important

Samopotpisani certifikati za HTTPS mirror

Ako upotrebljavate HTTPS mirror server, morate uvesti njegov certifikat u pouzdano root spremište na svim klijentskim računalima. Pogledajte Instaliranje pouzdanog root certifikata u Windowsu.