ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Dijagnostika

Dijagnostika omogućuje stvaranje slike stanja memorije u slučaju pada aplikacija za ESET procese (primjerice, ekrn). Ako dođe do pada aplikacije, generira se slika stanja memorije. To razvojnim programerima može pomoći ukloniti poteškoće i riješiti razne ESET Endpoint Security probleme.

Kliknite padajući izbornik pored stavke Vrsta slike stanja memorije i odaberite jednu od tri dostupne opcije:

  • Odaberite Deaktiviraj da biste deaktivirali funkciju.
  • Mini – Bilježi najmanji skup korisnih informacija pomoću kojih bi se mogao prepoznati razlog neočekivanog pada aplikacije. Takva datoteka dumpa može biti korisna ako je prostor ograničen, no budući da sadrži ograničene informacije, pogreške koje nisu izravno uzrokovane nizom koji je bio pokrenut u vrijeme kada se problem pojavio možda se neće moći otkriti analizom takve datoteke.
  • Kompletan – Bilježi cjelokupan sadržaj sistemske memorije kada aplikacija neočekivano prestane s radom. Dump cijele memorije može sadržavati podatke iz procesa koji su bili pokrenuti prilikom prikupljanja dumpa memorije.

Ciljani direktorij – Direktorij u kojem će se tijekom pada sustava generirati sliku stanja memorije.

Otvori mapu dijagnostike – Kliknite Otvori da biste otvorili ovaj direktorij u novom prozoru Windows explorer.

Stvori dijagnostički dump – kliknite Stvori da biste stvorili dijagnostičke datoteke slike stanja memorije u ciljnom direktoriju.

Napredno vođenje dnevnika

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika modula za nadogradnju – Bilježi sve događaje koji se dogode tijekom skeniranja protiv spama. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s ESET Antispam modulom.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika zaštite preglednika – Zabilježite sve događaje u zaštićenom pregledniku kako biste omogućili dijagnosticiranje i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika skenera računala – Bilježi sve događaje koji se dogode tijekom skeniranja datoteka i mapa pomoću skeniranja računala ili rezidentne zaštite sistemskih datoteka.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika kontrole uređaja – Bilježi sve događaje koji se dogode u kontroli uređaja. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s kontrolom uređaja.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika o programu Direct Cloud – Zabilježite svu komunikaciju između programa i servera programa Direct Cloud.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika zaštite dokumenata – bilježi sve događaje koji se dogode u zaštiti dokumenata kako bi se omogućilo dijagnosticiranje i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika zaštite klijenta e-pošte – zabilježite sve događaje koji se dogode u zaštiti klijenta e-pošte i dodatku za klijent e-pošte kako biste dopustili dijagnosticiranje i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika jezgre – bilježi sve događaje koji se dogode na usluzi ESET Kernel (ekrn) radi dijagnostike i rješavanja problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika licenciranja – bilježi svu komunikaciju programa s ESET-ovim aktivacijskim i serverima za licenciranje.

Aktiviraj praćenje memorije – Zapisivanje svih događaja koji će razvojnim inženjerima pomoći u dijagnosticiranju curenja memorije.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika mrežne zaštite – Bilježi sve mrežne podatke koji prolaze kroz firewall u PCAP formatu kako bi se razvojnim programerima pomoglo u dijagnozi i popravku problema povezanih s firewallom.

Omogući napredno zapisivanje skenera mrežnog prometa – bilježi sve mrežne podatke koji prolaze kroz skener mrežnog prometa u PCAP formatu kako bi se razvojnim programerima pomoglo u dijagnozi i popravku problema povezanih sa skenerom mrežnog prometa.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika operacijskog sustava – Prikupljat će se dodatne informacije o operacijskom sustavu kao što su pokrenuti procesi, aktivnost procesora, operacije diska. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s ESET-ovim programom koji radi na vašem operacijskom sustavu.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika automatskih poruka – Zabilježite sve događaje koji se događaju tijekom slanja automatskih poruka da biste omogućili dijagnostiku i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika rezidentne zaštite sistemskih datoteka – bilježi sve događaje koji se događaju u rezidentnoj zaštiti sistemskih datoteka da bi se omogućilo dijagnosticiranje i rješavanje problema.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika modula za nadogradnju – Bilježi sve događaje do kojih dolazi tijekom nadogradnje. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjaju problema povezanih s modulom za nadogradnju.

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika za Upravljanje zakrpama i ranjivosti – zapišite sve događaje u stavku Upravljanje zakrpama i ranjivosti. Ova postavka se prikazuje samo ako je upravljanje zakrpama i ranjivosti aktivirano u vašem okruženju (aktivirano u programu ESET PROTECT Cloud).

Aktiviraj napredno vođenje dnevnika kontrole weba – bilježite sve događaje koji se dogode u kontroli weba. To može pomoći razvojnim programerima u dijagnostici i otklanjanju problema povezanih s kontrolom weba.

Dnevnici se nalaze u mapi C:\ProgramData\ESET\ESET Security\Diagnostics\.