ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Povezivost

U određenim mrežama proxy server može posredovati u komunikaciji između vašeg računala i interneta. Ako koristite proxy server, morate definirati sljedeće postavke. U suprotnom, ESET Endpoint Security i njegovi moduli neće se moći automatski ažurirati. U programu ESET Endpoint Security postavljanje proxy servera dostupno je u dva različita odjeljka u opciji Napredno podešavanje.

Globalne postavke proxy servera možete konfigurirati u opciji Napredno podešavanje > Alati > Proxy server. Određivanjem proxy servera na toj razini definiraju se globalne postavke proxy servera za cijeli program ESET Endpoint Security. Parametre koji se tu nalaze koristit će svi moduli kojima je potrebna internetska veza.

Da biste odredili globalne postavke proxy servera, aktivirajte opciju Koristi proxy server i upišite adresu proxy servera zajedno s brojem priključka proxy servera.

Ako je za komunikaciju s proxy serverom potrebna autorizacija, odaberite opciju Proxy server zahtijeva prijavu i u odgovarajuća polja unesite valjano korisničko ime i lozinku. Kliknite Otkrij proxy server da biste automatski prepoznali i ispunili postavke proxy servera. Da biste pronašli postavke proxyja u svojem operacijskom sustavu, pritisnite tipkovne prečace Windows + I i kliknite Mreža i internet > Proxy. ESET Endpoint Security će kopirati parametre određene u internetskim opcijama za Internet Explorer ili Google Chrome.


note

Korisničko ime i lozinku morate ručno unijeti u postavke proxy servera.

Upotrijebi izravnu vezu ako nije dostupan proxy – ako je ESET Endpoint Security konfiguriran za povezivanje putem proxyja, a proxy nije dostupan, program ESET Endpoint Security zaobići će ga i komunicirati izravno s ESET-ovim serverima.

Postavke proxy servera moguće je konfigurirati u stavci Napredno podešavanje > Ažuriranje > Profili > Ažuriranja > Opcije povezivanja odabirom opcije Veza putem proxy servera s padajućeg izbornika Proxy način rada). Ova se konfiguracija primjenjuje samo na ažuriranja i preporučuje se za prijenosna računala koja primaju ažuriranja modula s udaljenih mjesta. Dodatne informacije potražite u odjeljku Podešavanje naprednog ažuriranja.

PROXY_SERVER