ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Uvod u ESET PROTECT

ESET PROTECT omogućuje upravljanje ESET-ovim programima na radnim stanicama, serverima i mobilnim uređajima u umreženom okruženju s jedne središnje lokacije.

Služite se web konzolom ESET PROTECT da biste instalirali ESET-ova rješenja, upravljali zadacima, nametali sigurnosna pravila, nadgledali status sustava i brzo rješavali probleme ili prijetnje na udaljenim računalima. Isto tako pogledajte pregled arhitekturnih elemenata i elemenata infrastrukture za ESET PROTECT, Početak korištenja web konzole ESET PROTECT i Podržana okruženja za dodjeljivanje radne površine.

ESET PROTECT se sastoji od sljedećih komponenti:

 • ESET PROTECT server – On komunicira s agentima te prikuplja i sprema podatke o aplikaciji u bazu podataka. ESET PROTECT server može se instalirati na Windows i Linux serverima, a dostupan je i kao virtualni uređaj.
 • ESET PROTECT Web konzola – primarno je sučelje koje omogućuje upravljanje klijentskim računalima u vašoj okolini. Prikazuje pregled statusa klijenata na mreži i omogućuje daljinsku instalaciju rješenja tvrtke ESET na neupravljanim računalima. Nakon što instalirate ESET PROTECT server, možete pristupiti web konzoli s pomoću svojeg web preglednika. Ako odlučite omogućiti pristup web serveru putem interneta, možete upotrebljavati ESET PROTECT s bilo koje lokacije i/ili uređaja s internetskom vezom.
 • ESET Management Agent – omogućava komunikaciju između ESET PROTECT servera i klijentskih računala. Agent morate instalirati na klijentsko računalo kako bi se mogla uspostaviti komunikacija između tog računala i ESET PROTECT servera. Budući da je smješten na klijentskom računalu i može pohraniti više sigurnosnih scenarija, korištenje ESET Management agenta znatno skraćuje vrijeme reakcije na nove prijetnje. Upotrebom ESET PROTECT web konzole možete instalirati ESET Management agent na neupravljana računala identificirana putem servisa Active Directory ili ESET RD Sensora. Također po potrebi možete ručno instalirati ESET Management agent na klijentska računala.
 • ESET Rogue Detection Sensor – otkriva neupravljana računala prisutna u vašoj mreži i šalje informacije o njima na ESET PROTECT server. To vam omogućuje upravljanje novim klijentskim računalima u programu ESET PROTECT bez potrebe za ručnim pretraživanjem i dodavanjem. Rogue Detection Sensor pamti računala koja su otkrivena i neće slati iste informacije dvaput.
 • ESET Bridge – servis koji se može upotrebljavati u kombinaciji s programom ESET PROTECT za sljedeće:
  • Distribuciju nadogradnji na klijentska računala i instalacijskih paketa na ESET Management agent.
  • Prosljeđivanje komunikacije od ESET Management agenata do ESET PROTECT servera.
 • Mobile Device Connector – komponenta koja omogućava upravljanje mobilnim uređajima s pomoću programa ESET PROTECT i pritom vam dopušta upravljanje mobilnim uređajima (Android i iOS) i primjenu programa ESET Endpoint Security za Android.
 • ESET PROTECT Virtualni uređaj (VA) – namijenjen je za korisnike koji žele upotrebljavati program ESET PROTECT u virtualiziranom okruženju.
 • ESET PROTECT Virtual Agent Host – komponenta programa ESET PROTECT koja virtualizira subjekte agenta za upravljanje virtualnim računalima bez agenta. Ovo rješenje aktivira automatizaciju, iskorištavanje dinamičkih grupa i istu razinu upravljanja zadacima kao i ESET Management agent na fizičkim računalima. Virtualni agent prikuplja informacije s virtualnih računala i šalje ih ESET PROTECT serveru.
 • Mirror alat –potreban je za izvanmrežne nadogradnje modula. Ako klijentska računala nemaju internetsku vezu, možete upotrijebiti mirror alat za preuzimanje datoteka za nadogradnju s ESET-ovih servera za nadogradnju i pohraniti ih lokalno.
 • ESET Remote Deployment Tool – instalira cjelovite pakete stvorene na <%PRODUCT%> web konzoli. Predstavlja praktičan način za distribuciju ESET Management agenta s ESET-ovim programom na računala putem mreže.

note

Dodatne informacije potražite u mrežnoj pomoći za ESET PROTECT.