Avanserte oppsett av Sikker nettleser

Dette oppsettet er tilgjengelig i Avansert oppsett (F5) > Nett og e-post > Sikker nettleser.

important

ESET LiveGrid®-omdømmesystemet må være aktivert (aktivert som standard) for å sikre at Sikker nettleserbeskyttelse fungerer som det skal.

Du kan bruke ett av følgende konfigurasjonsalternativer for sikker nettleser:

• Sikre alle nettlesere – Alle støttede nettlesere starter i sikker modus. Dette gjør at du kan surfe på internett, bruke nettbank og foreta kjøp og transaksjoner på nettet i ett og samme sikre nettleservindu uten omdirigering.
  • Omadressering av nettsteder - Nettsteder fra en liste over beskyttede nettsteder og intern nettbankliste omdirigerer til den sikrede nettleseren. Du kan velge hvilken nettleser (standard eller sikret) som skal åpnes.

note

Omdirigering av nettsteder er ikke tilgjengelig for enheter med ARM-prosessorer.

• Begge de tidligere alternativene er deaktivert – Hvis du vil ha tilgang til en sikret nettleser i ESET Endpoint Security, klikker du på Verktøy > Sikker nettleser. Nettleseren som er angitt som standard i Windows, startes i sikker modus.

icon_section Grunnleggende

Aktiver Sikker nettleser – Når er aktivert, blir listen med beskyttede nettsteder aktiv. Da kan du åpne vinduet Beskyttede nettsteder.

Nettleserbeskyttelse

Aktiver Sikre alle nettlesere for å starte alle støttede nettlesere i sikker modus. Dette gjør at du kan surfe på internett, bruke nettbank og foreta kjøp og transaksjoner på nettet i ett og samme sikre nettleservindu uten omdirigering.

Utvidelsesinstallasjonsmodus – På rullegardinmenyen kan du velge hvilke utvidelser som skal kunne installeres i en nettleser som er sikret av ESET: Endring av modus for installasjon av utvidelser påvirker ikke tidligere installerte leserutvidelser:

• Viktige utvidelser – bare de viktigste utvidelsene som er utviklet av en bestemt nettleserprodusent.
  • Alle utvidelser – alle utvidelser som støttes av en bestemt nettleser.

Omadressering av nettsteder

Aktiver omdirigering av beskyttede nettsteder – Dersom dette er aktivert, vil nettsider fra listen over beskyttede nettsteder og den interne internettbanklisten bli omdirigert til den sikrede nettleseren.

Beskyttede nettsteder – En liste over nettsteder du kan velge denne nettleseren for (normal eller sikret) åpnes. En ESET-logo vises i nettleserrammen for å indikere at sikker nettlesing er aktiv.

Sikre nettbank- og betalingssider – Deaktivert som standard. I tillegg til listen over beskyttede nettsteder blir nettsteder i ESETs interne liste omdirigert til nettleseren som er sikret av ESET. Nettstedene som identifiseres av ESET, oppdateres regelmessig.

Sikret nettleser

Forsterket minnebeskyttelse – Dersom dette er aktivert, vil minnet til den sikrede nettleseren bli beskyttet mot inspeksjon av andre prosesser.

Tastaturbeskyttelse – Hvis aktivert, skjules informasjon som er oppgitt via tastaturet i sikret nettleser fra andre programmer. Dette øker sikkerheten mot tasteloggere.

Grønn ramme i nettleseren – Hvis dette er deaktivert, vises den grønne rammen rundt nettleserens vindu og det relaterte varselet i nettleseren midlertidig når nettleseren åpnes, og forsvinner deretter. Den grønne rammen viser at nettleseren er fullstendig beskyttet. Finn ut mer i Hjelp for ESET.

Konfigurer interaktive varsler i Sikker nettleser – Lar deg åpne vinduet Interaktive varsler.

note

I noen situasjoner vises et bestemt interaktivt varsel bare når det er en feil som hindrer Sikker nettleser å starte på riktig måte. Se kapitlet Interaktive varsler for mer informasjon.