Detekteringsmotor

Detekteringsmotorn skyddar mot skadliga systemangrepp genom att kontrollera filer. Om till exempel ett objekt som är klassificerat som skadlig kod detekteras, så vidtas en åtgärd. Detekteringsmotorn kan eliminera det genom att först blockera det och sedan rensa, ta bort eller sätta det i karantän.

Så här konfigurerar du ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans:

1.I ESET PROTECT On-Prem klickar du på Policyer > Ny policy och skriver ett namn på policyn.

note

Om du vill justera inställningarna i en befintlig policy för ESET Endpoint for macOS (V7+) klickar du på den policy som du vill ändra i listan med policyer och klickar på Redigera > Inställningar.

2.Klicka på Inställningar och välj ESET Endpoint for macOS (V7+) på den nedrullningsbara menyn.

3.Justera önskade inställningar.

4.Klicka på Fortsätt > Tilldela och välj lämplig grupp med datorer.

5.Klicka på OK > Slutför.

note

Se programpreferenser för information om hur du konfigurerarESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt.

I detekteringsmotorn kan du konfigurera följande inställningar:

Grundläggande

Skanneralternativ

Aktivera detektering av potentiellt oönskade program – se Potentiellt oönskade program i vår ordlista.

Aktivera detektering av potentiellt farliga program – se Potentiellt farliga program i vår ordlista.

Aktivera detektering av misstänkta program – är en programvara komprimerad med packers eller skydd som ofta används för att hindra bakåtkompilering eller för att dölja innehållet i den körbara filen (till exempel för att dölja förekomsten av skadlig kod) med egna metoder för komprimering och/eller kryptering.

Den här kategorin innehåller: alla okända program som komprimerats med en packer eller ett skydd som ofta används för att komprimera skadlig kod.

Undantag

Prestandaexkluderingar – genom att exkludera sökvägar (mappar) från att genomsökas kan den tid som behövs för att genomsöka filsystemet beträffande förekomst av skadlig kod minskas avsevärt.

Så här skapar du en exkludering:

1.Klicka på Redigera bredvid Prestandaexkluderingar.

2.Klicka på Lägg till och definiera sökvägen som ska hoppas över av skannern. Du kan även lägga till en kommentar för din information.

3.Klicka på OK > Spara om du vill skapa exkluderingen och stänga dialogrutan.