Installatie op afstand

Voorafgaand aan installatie

ESET Endpoint Antivirus for macOS vereist machtigingsinstellingen die voorkomen dat het apparaat volledig op afstand wordt geïnstalleerd zonder dat uw apparaat bij MDM is geregistreerd. Als uw apparaat is geregistreerd bij MDM, kunt u MDM gebruiken om deze instellingen via configuratieprofielen te distribueren. Als uw apparaat niet bij MDM is geregistreerd, moeten deze machtigingsinstellingen handmatig worden toegestaan op elke computer.

Als u Jamf gebruikt, kunt u ook onze Jamf-handleiding bekijken.

Configuratieprofielen instellen voor ESET Endpoint Antivirus for macOS

Voordat u ESET Endpoint Antivirus for macOS installeert, moet u de volgende instellingen inschakelen op doelcomputers:

oESET-systeemextensies
Als ESET-systeemextensies niet zijn ingeschakeld vóór de installatie, ontvangen gebruikers meldingen over geblokkeerde systeemextensies totdat de ESET-systeemextensies zijn ingeschakeld.

oVolledige schijftoegang
Als volledige schijftoegang niet is ingeschakeld vóór de installatie, ontvangen gebruikers de melding Uw computer is gedeeltelijk beveiligd totdat volledige schijftoegang is ingeschakeld.

oWeb en e-mailbeveiliging
U moet de configuratie voor Web- en e-mailbeveiliging toevoegen aan de systeeminstellingen als u wilt dat Web- en e-mailbeveiliging correct werkt.
Als de configuratie voor de Web- en e-mailbeveiliging na de installatie van ESET Endpoint Antivirus for macOS ontbreekt, ontvangen gebruikers de melding "ESET Endpoint Antivirus for macOS" wil netwerkinhoud filteren. Wanneer deze melding wordt ontvangen, klik op Toestaan. Als u klikt op Niet toestaan, werkt Web- en e-mailbeveiliging niet.

Als u de bovenstaande ESET-instellingen op afstand wilt inschakelen, moet uw computer zijn geregistreerd bij een MDM-server (Mobile Device Management), zoals Jamf.

ESET-systeemextensies inschakelen

Voer een van de volgende acties uit om systeemextensies op uw apparaat op afstand in te schakelen vóór de installatie:

oDownload de .plist-payload. Maak een configuratieprofiel in uw MDM met behulp van de .plist-payload.

oMaak een configuratieprofiel in uw MDM met behulp van de volgende instellingen:

Team-id (TeamID)

P8DQRXPVLP

Bundel-id (BundleID)

com.eset.endpoint
com.eset.network

Volledige schijftoegang inschakelen

Voer een van de volgende acties uit vóór de installatie om volledige schijftoegang op afstand in te schakelen:

oDownload het .plist-payloadbestand voor ESET Endpoint Antivirus for macOS. Maak een configuratieprofiel in uw MDM met behulp van de .plist-payload.
Als uw apparaat wordt beheerd door ESET PROTECT On-Prem of ESET PROTECT CLOUD, moet u ook volledige schijftoegang inschakelen voor ESET Management Agent. Download het .plist-payloadbestand voor ESET Management Agent.

oMaak een configuratieprofiel met behulp van de volgende instellingen:

ESET Endpoint Antivirus

Id

com.eset.eea.g2

Id-type

bundleID

Codevereisten

identifier "com.eset.eea.g2" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App of service

SystemPolicyAllFiles

Toegangsbadge

Allow

Id

com.eset.endpoint

Id-type

bundleID

Codevereisten

identifier "com.eset.endpoint" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App of service

SystemPolicyAllFiles

Toegangsbadge

Allow

Op macOS 12 Monterey en later

Id

com.eset.app.Uninstaller

Id-type

bundleID

Codevereisten

identifier "com.eset.app.Uninstaller" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App of service

SystemPolicyAllFiles

Toegangsbadge

Allow

ESET Management Agent

Id

com.eset.remoteadministrator.agent

Id-type

bundleID

Codevereisten

identifier "com.eset.remoteadministrator.agent" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App of service

SystemPolicyAllFiles

Toegangsbadge

Allow

important

Nadat u volledige schijftoegang en systeemextensies op afstand hebt toegestaan, worden deze instellingen mogelijk weergegeven als uitgeschakeld in Systeemvoorkeuren > Privacy en beveiliging. Als er in ESET Endpoint Antivirus for macOS geen waarschuwingen worden weergegeven, dan zijn volledige schijftoegang en systeemextensies toegestaan, ongeacht de status ervan in Systeemvoorkeuren > Privacy en beveiliging.

Web en e-mailbeveiliging

Als u de configuratie voor Web- en e-mailbeveiliging op afstand wilt toevoegen aan de systeeminstellingen, voert u een van de volgende acties uit voordat u met de installatie begint:

oDownload het .plist-payloadbestand. Maak een configuratieprofiel in uw MDM met behulp van de .plist-payload. Uw computer moet zijn geregistreerd bij de MDM-server om configuratieprofielen naar die computers te implementeren.

oAls u uw eigen configuratieprofiel wilt maken, maakt u configuratieprofiel van het type VPN met de volgende instellingen:

VPN-type

VPN

Verbindingstype

Custom SSL

Identificatie voor de aangepaste SSL VPN

com.eset.network.manager

Server

localhost

Providerbundel-id

com.eset.network

Gebruikersverificatie

Certificaat

Providertype

App-proxy

Door provider aangewezen vereiste

identifier "com.eset.network" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

VPN on Demand inschakelen

Configuratie-XML voor on demand-regels

<array>

<dict>

<key>Action</key>

<string>Connect</string>

</dict>

</array>

Inactieve tijd

Verbinding niet verbreken

Proxy instellen

Geen

De configuratie van Web- en e-mailbeveiliging is verwijderd na de verwijdering van ESET Endpoint Antivirus for macOS. Als u ESET Endpoint Antivirus for macOS moet verwijderen en installeren, moet u de configuratie van Web- en e-mailbeveiliging na het verwijderen opnieuw implementeren op de doelcomputer.