Installatie

Installatiemethoden

Installatiemethod

Installatietype

Notities

GUI installatie

Lokaal

U kunt ESET Endpoint Antivirus for macOS lokaal installeren vanuit het .dmg-installatiebestand. Voordat u de installatie start, sluit u alle geopende computerprogramma's. ESET Endpoint Antivirus for macOS bevat onderdelen die kunnen conflicteren met andere antivirusprogramma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Daarom raden we ten zeerste aan om alle andere antivirusprogramma's te verwijderen, zodat mogelijke problemen worden voorkomen. Na de installatie wordt de onboarding-wizard weergegeven. Volg de stappen zoals hier beschreven om de beveiliging van uw computer te garanderen.

Installatie via opdrachtregel

Lokaal/op afstand

U kunt ESET Endpoint Antivirus for macOS installeren zonder dat u met de GUI van de installatieprogramma's hoeft te communiceren. U kunt deze methode ook gebruiken om ESET Endpoint Antivirus for macOS op afstand te installeren. Als u ESET Endpoint Antivirus for macOS op afstand installeert, raden we u aan vóór de installatie instellingen voor gebruikerstoestemming via MDM toe te passen.

ESET PROTECT On-Prem

Extern

Als uw computer is geregistreerd bij ESET PROTECT On-Prem, kunt u een installatietaak maken om ESET Endpoint Antivirus for macOS op doelcomputers te installeren.

ESET PROTECT CLOUD

Extern

Als uw computer is geregistreerd bij ESET PROTECT CLOUD, kunt u een installatietaak maken om ESET Endpoint Antivirus for macOS op doelcomputers te installeren.

important

Voor ESET Endpoint Antivirus for macOS zijn instellingen voor gebruikerstoestemming vereist om te kunnen functioneren. Deze instellingen moeten handmatig worden toegepast na de installatie. Uw apparaat moet zijn geregistreerd bij MDM om te voorkomen dat instellingen voor gebruikerstoestemming aan elke computer worden toegevoegd. MDM wordt vervolgens gebruikt om configuratieprofielen naar doelcomputers te distribueren. Als u deze instellingen niet vóór de installatie toepast, ontvangen gebruikers meerdere pop-upvensters waarin ze worden gevraagd de instellingen voor gebruikerstoestemming handmatig toe te passen. We raden u aan configuratieprofielen vóór de installatie van ESET Endpoint Antivirus for macOS te distribueren.