Sähköpostisovelluksen suojaus

Sähköpostisovelluksen suojaus – tämän avulla voi hallita POP3- ja IMAP-protokollien kautta vastaanotettavaa sähköpostiliikennettä.

ESET Endpoint Antivirus for macOS:n määrittäminen etänä:

1.Valitse ESET PROTECT On-Prem -ohjelmassa Käytännöt > Uusi käytäntö ja kirjoita uuden käytännön nimi.

note

Jos haluat säätää aiemmin luodun käytännön asetuksia ESET Endpoint for macOS (V7+) -ohjelmassa, valitse muutettava käytäntö luettelosta ja valitse sitten Muokkaa > Asetukset.

2.Valitse Asetukset ja valitse sitten avattavasta valikosta ESET Endpoint for macOS (V7+).

3.Säädä haluamiasi asetuksia.

4.Napsauta Jatka > Määritä ja valitse sopiva tietokoneryhmä.

5.Valitse OK > Valmis.

note

Jos haluat määrittää ESET Endpoint Antivirus for macOS:n paikallisesti, katso sovellusasetukset.

Internet ja sähköposti > Sähköpostisovelluksen suojaus -kohdassa voit määrittää seuraavat asetukset:

Perus

Integrointi ESET Endpoint Antivirus for macOS sähköpostiohjelmasi kanssa lisää aktiivisen suojauksen tasoa sähköpostiviestien haitallista koodia vastaan. ESET suosittelee, että sähköpostisuojaus pidetään käytössä.

Sähköpostiprotokollat

IMAP ja POP3 ovat kaikkein yleisimpiä sähköpostisovelluksessa sähköpostiviestien vastaanottamiseen käytettäviä protokollia. IMAP (Internet Message Access Protocol) -protokolla on toinen sähköpostien noutoon käytetyistä protokollista. IMAP-protokollalla on joitain etuja POP3:een nähden. Useat sähköpostisovellukset voivat esimerkiksi yhdistää samaan sähköpostilaatikkoon ja ylläpitää viestien tilatietoja kuten viestien merkitsemistä luetuksi, vastatuksi ja viestien poistamista. Tämän toiminnon sisältävä suojausmoduuli käynnistetään automaattisesti järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, ja se on sitten aktiivisena muistissa.

ESET Endpoint Antivirus for macOS suojaa näitä protokollia suojausta riippumatta siitä, mitä sähköpostisovellusta käytetään ja ilman, että sähköpostisovellus täytyisi määrittää uudelleen. Ohjelma tarkistaa liikenteen ainoastaan porteista, jotka on määritetty IMAP/POP3-protokollan käyttämiksi porteiksi. Muita tietoliikenneportteja voidaan lisätä tarvittaessa. Useat porttinumerot on erotettava toisistaan pilkuilla.

ThreatSense-parametrit

ThreatSense-parametrien avulla voit määrittää sähköpostisovelluksen suojauksen kokoonpanoasetuksia, kuten tarkistettavia kohteita, käytettävän tunnistusmenetelmän jne. Lisätietoja on kohdassa ThreatSense-parametrit.

Hälytykset ja ilmoitukset

Kun sähköpostiviesti on tarkistettu, viestiin voidaan lisätä tarkistustuloksen sisältävä ilmoitus. Voit valita vaihtoehdon Lisää tunnisteviestejä vastaanotettuihin ja luettuihin sähköpostiviesteihin. Huomaa, että tunnisteviestejä ei välttämättä näytetä HTML-viesteissä ja että lisäksi eräät haittaohjelmat voivat väärentää näitä viestejä. Tunnisteviestit voidaan lisätä vastaanotettuihin ja luettuihin tai lähetettyihin sähköpostiviesteihin tai molempiin. Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset:

Ei koskaan – Tunnisteviestejä ei lisätä.

Kun tunnistus tapahtuu – Vain haitallisia ohjelmistoja sisältävät viestit merkitään tarkistetuiksi (oletus).

Kaikkiin sähköpostiosoitteisiin tarkistettaessa – Ohjelma lisää tunnisteviestit kaikkiin tarkistettuihin sähköpostiviesteihin.

Päivitä lähetetyn sähköpostin aihe – Poista tämä käytöstä, jos et halua sähköpostisuojauksen lisäävän virusvaroitusta tartunnan saaneen viestin otsikkoon. Tämän toiminnon avulla viruksen tartuttamat sähköpostiviestit voidaan suodattaa helposti otsikon perusteella (mikäli käytössä oleva sähköpostisovellus tukee tätä toimintoa). Toiminto lisää käyttäjän lähettämien viestien luotettavuutta. Mikäli tartunta havaitaan, tunnisteviesti sisältää tärkeitä tietoja viestin tai lähettäjän uhkatasosta.

Tunnistun sähköpostiviestin otsikkoon lisättävä teksti – Muokkaa tätä mallia, jos haluat muokata viruksen tartuttaman viestin otsikon huomautuksen muotoa. Toiminto korvaa esimerkiksi viestin otsikon "Hei" määritettyyn muotoon: ”[tunnistus %VIRUSNAME%] Hei". Muuttuja %VIRUSNAME% on havaittu virustartunta.