Ohjelman herkkyys

Ohjelman herkkyyden avulla voit määrittää kaikille suojausmoduuleille seuraavien luokkien raportointi- ja suojaustasot.

Haittaohjelma – nämä ovat osa tietokoneella olevien tiedostojen haitallista koodia.

Mahdollisesti ei-toivotut sovellukset – Grayware-ohjelmistot tai mahdollisesti ei-toivotut sovellukset on laaja ryhmä, jonka tarkoitus ei ole yhtä selkeästi haitallinen kuin muiden haittaohjelmatyyppien, kuten virusten tai troijalaisten. Nämä ohjelmistot voivat kuitenkin asentaa tarpeettomia lisäohjelmia, muuttaa digitaalisen laitteen toimintaa tai suorittaa toimia, joita käyttäjä ei ole hyväksynyt tai joita hän ei odota. Katso lisätietoja näistä sovelluksista sanastosta.

Epäilyttävät sovellukset – tällaisia sovelluksia ovat pakkaajilla tai suojaustoiminnoilla pakatut ohjelmat. Tällaisia suojaajia käytetään usein haittaohjelmien luomiseen ja piilottamiseen tunnistamisyrityksiltä. Pakkaaja on itsestään purkautuva suorituksenaikainen ohjelmatiedosto, joka kerää useita erilaisia haittaohjelmia yhteen pakettiin. Yleisimpiä pakkaajia ovat UPX, PE_Compact, PKLite ja ASPack. Sama haittaohjelma saatetaan havaita eri tavalla, jos se on pakattu eri pakkaajalla. Pakkaajat voivat myös muuntaa "allekirjoituksiaan" ajan kuluessa, mikä vaikeuttaa haittaohjelmien tunnistamista ja poistamista.

Mahdollisesti vaaralliset sovelluksetNämä sovellukset viittaavat kaupallisiin sovelluksiin, joita voidaan käyttää myös haitallisiin tarkoituksiin, jos ne on asennettu ilman käyttäjän lupaa. Tämä luokitus sisältää ohjelmia, kuten etäkäyttötyökaluja. Tämä asetus on oletuksena pois käytöstä.