Kommandoradsinstallation

Det går att installera ESET Endpoint Antivirus lokalt med hjälp av kommandoraden eller så kan det fjärrinstalleras med en klientaktivitet från ESET PROTECT.

Parametrar som stöds

APPDIR=<path>

• Path – giltig katalogsökväg.
  • Programmets installationskatalog.

APPDATADIR=<path>

• Path – giltig katalogsökväg.
  • Installationskatalog för programdata.

MODULEDIR=<path>

• Path – giltig katalogsökväg.
  • Modulens installationskatalog.

ADDLOCAL=<list>

ADDEXCLUDE=<list>

• Listan ADDEXCLUDE är en kommaseparerad lista över alla funktionsnamn som inte ska installeras, som en ersättning för föråldrade REMOVE.
  • När du väljer en funktion som inte ska installeras måste hela sökvägen (det vill säga alla dess underfunktioner) och relaterade osynliga funktioner uttryckligen inkluderas i listan.
  • Användning med ESET .msi-paket: ees_nt64_enu.msi /qn ADDEXCLUDE=Firewall,Network

note

ADDEXCLUDE kan inte användas tillsammans med ADDLOCAL.

Se dokumentationen för den version av msiexec som används för lämpliga kommandoradsväxlar.

Regler

• ADDLOCAL-listan är en kommaseparerad lista över alla funktionsnamn som ska installeras.
  • När en funktion väljs för installation måste hela sökvägen (samtliga överordnade funktioner) uttryckligen inkluderas i listan.
  • Se ytterligare regler för korrekt användning.

Komponenter och funktioner

note

Komponentinstallation med parametrarna ADDLOCAL/ADDEXCLUDE fungerar inte med ESET Endpoint Antivirus.

Funktionerna är indelade i 4 kategorier:

• Obligatorisk – funktionen installeras alltid.
  • Valfri – funktionen kan avmarkeras så att den inte installeras.
  • Osynlig – logisk funktion som är obligatorisk för att andra funktioner ska fungera korrekt
  • Platshållare – en funktion som inte påverkar produkten, men som måste listas med underfunktioner

Funktionsuppsättningen för ESET Endpoint Antivirus är följande:

Beskrivning

Funktionsnamn

Överordnad funktion

Förekomst

Basprogramkomponenter

Computer

Platshållare

Detekteringsmotor

Antivirus

Computer

Obligatorisk

Detekteringsmotor/Genomsökning efter skadlig kod

Scan

Computer

Obligatorisk

Detekteringsmotor/Skydd av filsystemet i realtid

RealtimeProtection

Computer

Obligatorisk

Detekteringsmotor/Genomsökning efter skadlig kod/Dokumentskydd

DocumentProtection

Antivirus

Valfri

Enhetskontroll

DeviceControl

Computer

Valfri

Nätverksskydd

Network

Platshållare

Nätverksskydd/Brandvägg

Firewall

Network

Valfri

Nätverksskydd/Skydd mot nätverksattacker/...

IdsAndBotnetProtection

Network

Valfri

Säker webbläsare

OnlinePaymentProtection

WebAndEmail

Valfri

Webb och e-post

WebAndEmail

Platshållare

Webb och e-post/Protokollfiltrering

ProtocolFiltering

WebAndEmail

Osynlig

Webb och e-post/Webbåtkomstskydd

WebAccessProtection

WebAndEmail

Valfri

Webb och e-post/Skydd av e-postklient

EmailClientProtection

WebAndEmail

Valfri

Webb och e-post/Skydd av e-postklient/E-postklienter

MailPlugins

EmailClientProtection

Osynlig

Webb och e-post/Skydd av e-postklient/Spamskydd

Antispam

EmailClientProtection

Valfri

Webb och e-post/Webbkontroll

WebControl

WebAndEmail

Valfri

Verktyg/ESET RMM

Rmm

Valfri

Uppdatering/Profiler/Spegling av uppdateringar

UpdateMirror

Valfri

ESET Inspect-plugin

EnterpriseInspector

Osynlig

Gruppfunktionsuppsättning:

Beskrivning

Funktionsnamn

Funktionsförekomst

Alla obligatoriska funktioner

_Base

Osynlig

Alla tillgängliga funktioner

ALL

Osynlig

Ytterligare regler

• Om någon av WebAndEmail-funktionerna väljs för installation måste den osynliga ProtocolFiltering-funktionen inkluderas i listan.
  • Namnen på alla funktioner är skiftlägeskänsliga. Till exempel är inte UpdateMirror lika med UPDATEMIRROR.

Lista över konfigurationsegenskaper

Egenskap

Värde

Funktion

CFG_POTENTIALLYUNWANTED_ENABLED=

0 – inaktiverad
1 – aktiverad

PUA-detektering

CFG_LIVEGRID_ENABLED=

Se nedan

Se LiveGrid-egenskapen nedan

FIRSTSCAN_ENABLE=

0 – inaktiverad
1 – aktiverad

Schemalägg och kör en genomsökning av datorn efter installationen

CFG_PROXY_ENABLED=

0 – inaktiverad
1 – aktiverad

Inställningar för proxyserver

CFG_PROXY_ADDRESS=

<ip>

IP-adress för proxyserver

CFG_PROXY_PORT=

<port>

Portnummer för proxyserver

CFG_PROXY_USERNAME=

<username>

Användarnamn för autentisering

CFG_PROXY_PASSWORD=

<password>

Lösenord för autentisering

ACTIVATION_DATA=

Se nedan

Produktaktivering, licensnyckel eller offlinelicensfil

ACTIVATION_DLG_SUPPRESS=

0 – inaktiverad
1 – aktiverad

Med inställningen ”1” visas inte dialogrutan för produktaktivering efter den första starten

ADMINCFG=

<path>

Sökväg till exporterad XML-konfiguration
(standardvärde cfg.xml)

LiveGrid®-egenskap

När ESET Endpoint Antivirus installeras med CFG_LIVEGRID_ENABLED är produktens beteende efter installationen:

Funktion

CFG_LIVEGRID_ENABLED=0

CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

ESET LiveGrid®-ryktessystem

ESET LiveGrid®-feedbacksystem

Av

Skicka anonym statistik

Av

ACTIVATION_DATA-egenskap

Format

Metoder

ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

Aktivering med ESET-licensnyckel (internetanslutning krävs)

ACTIVATION_DATA=offline:C:\ProgramData\ESET\ESET Security\license.lf

Aktivering med en offlinelicensfil

Språkegenskaper

Språk för ESET Endpoint Antivirus (båda egenskaperna måste anges).

Egenskap

Värde

PRODUCT_LANG=

LCID-decimal (Locale ID), till exempel 1033 för engelska (USA), se listan med språkinställning.

PRODUCT_LANG_CODE=

LCID-sträng (Language Culture Name) med gemener, till exempel en-us för engelska – USA, se listan över språkkoder.

Egenskaper för omstart

Ange följande parametrar för att starta om datorn efter installationen:

Egenskap

Värde

Funktion

REBOOT_WHEN_NEEDED=

0 – inaktiverad
1 – aktiverad

Om detta är aktiverat startas datorn om efter installationen.

REBOOT_CANCELABLE=

0 – inaktiverad
1 – aktiverad

Om detta är aktiverat kan användaren avbryta omstarten av datorn.

REBOOT_POSTPONE=

värde i sekunder

Maximal tid i sekunder för användaren att skjuta upp omstarten av datorn.

note

REBOOT_CANCELABLE och REBOOT_POSTPONE är endast tillgängliga om REBOOT_WHEN_NEEDED är aktiverat.

Exempel på kommandoradsinstallation

important

Se till att du har läst licensavtalet för slutanvändare och har administratörsbehörighet innan installationen körs.

example

Undanta avsnittet NetworkProtection från installationen (alla underordnade funktioner måste också anges):

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDEXCLUDE=Network,Firewall,IdsAndBotnetProtection

example

Om du vill att ESET Endpoint Antivirus ska konfigureras automatiskt efter installationen kan du ange grundläggande konfigurationsparametrar i installationskommandot.

Installera ESET Endpoint Antivirus med ESET LiveGrid® aktiverat:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

example

Installera till en annan programinstallationskatalog än standardvärdet.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi APPDIR=C:\ESET\

example

Installera och aktivera ESET Endpoint Antivirus med din ESET-licensnyckel.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

example

Tyst installation med detaljerad loggning (användbart för felsökning) och RMM endast med obligatoriska komponenter:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi /l*xv msi.log ADDLOCAL=_Base,Rmm

example

Tvingad tyst fullständig installation med ett visst språk.

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDLOCAL=ALL PRODUCT_LANG=1033 PRODUCT_LANG_CODE=en-us

Kommandoradsalternativ efter installationen

• ESET CMD – importera en .xml-konfigurationsfil eller aktivera/inaktivera en säkerhetsfunktion
  • Kommandoradsskanner – kör en genomsökning av datorn från kommandoraden