Element i användargränssnitt

Konfigurationsalternativen för användargränssnittet i ESET Endpoint Antivirus justerar programmet så att det passar dina behov. Dessa konfigurationsalternativ finns i grenen Användargränssnitt > Element i användargränssnitt i trädet Avancerade inställningar för ESET Endpoint Antivirus.

I avsnittet Element i användargränssnitt kan du justera arbetsmiljön. Använd listrutan Startläge för att välja bland följande GUI-startlägen:

Fullständigt – hela det grafiska gränssnittet visas.

Minimalt – GUI körs, men endast meddelanden visas för användaren.

Manuellt – GUI startas inte automatiskt vid inloggning. Användare kan starta det manuellt.

Tyst – inga meddelanden eller varningar visas. GUI kan endast startas av administratören. Det här läget kan vara användbart i hanterade miljöer eller i situationer då systemresurser behöver bevaras.

note

När minimalt GUI-startläge väljs och datorn startas om visas meddelanden, men inte det grafiska gränssnittet. Om du vill återgå till läget för fullständigt grafiskt gränssnitt kör du GUI från startmenyn under Alla program > ESET > ESET Endpoint Antivirus som administratör, eller så kan detta göras via ESET PROTECT med hjälp av en policy.

Inaktivera ESET Endpoint Antivirus startbild genom att avmarkera alternativet Visa startbild vid start.

Om du vill att ESET Endpoint Antivirus ska spela ett ljud när en viktig händelse inträffar, till exempel när ett hot har upptäckts eller när genomsökningen har slutförts, väljer du Använd ljudsignal.

Integrera i kontextmenyn – integrera kontrollelementen i ESET Endpoint Antivirus i kontextmenyn.

Statusar

Programstatusar – klicka på knappen Redigera för att hantera (inaktivera) statusar som visas i fönstret Skyddsstatus på huvudmenyn.

Licensinformation

Visa licensinformation – när alternativet är inaktiverat visas inte licensens utgångsdatum i Skyddsstatus och Hjälp och support.

Visa licensmeddelanden – när alternativet är inaktiverat visas licensmeddelanden endast när licensen gått ut.

note

Inställningarna för licensinformation tillämpas men är inte åtkomliga för ESET Endpoint Antivirus aktiverat med MSP-licens.

CONFIG_ENVIRONMENT