Anslutningsalternativ

Öppna proxyserverns inställningsalternativ för en given uppdateringsprofil genom att klicka på Uppdatera i trädet Avancerade inställningar (F5) och klicka sedan på Profiler > Uppdateringar > Anslutningsalternativ.

Proxyserver

Klicka på listrutan Proxyläge och välj ett följande tre alternativ:

Använd inte proxyserver

Anslutning via en proxyserver

Använd globala inställningar för proxyserver

Välj Använd globala inställningar för proxyserver om du vill använda proxyserverns konfigurationsalternativ som redan angivits på grenen Verktyg > Proxyserver i trädet Avancerade inställningar.

Välj Använd inte proxyserver för att ange att ingen proxyserver ska användas för att uppdatera ESET Endpoint Antivirus.

Alternativet Anslutning via en proxyserver ska väljas om:

En annan proxyserver än den som angetts i Verktyg > Proxyserver används för att uppdatera ESET Endpoint Antivirus. I den här konfigurationen ska information för den nya proxyn anges under proxyserverns adress, port för kommunikation (3128 som standard) samt användarnamn och lösenord för proxyservern om så krävs.

Proxyserverns inställningar inte ställts in globalt, utan ESET Endpoint Antivirus ansluter till en proxyserver för uppdateringar.

Datorn är ansluten till Internet via en proxyserver. Inställningarna tas från Internet Explorer under programinstallationen, men om de ändras senare (till exempel om du ändrar din leverantör), kontrollera att proxyinställningarna är korrekta i det här fönstret. Annars kan inte programmet ansluta till uppdateringsservern.

Standardalternativet för proxyservern är Använd globala inställningar för proxyserver.

Använd direktanslutning om proxy inte är tillgänglig – proxyn åsidosätts under uppdatering om den inte kan nås.

Windows-delningar

Vid uppdatering från en lokal server med en version av Windows NT-operativsystemet krävs som standard autentisering för varje nätverksanslutning.

Om du vill konfigurera ett sådant konto väljer du i listrutan Anslut till LAN som:

Systemkonto (standard),

Aktuell användare,

Angiven användare.

Markera alternativet Systemkonto (standard) så att systemkontot används för autentisering. I vanliga fall utförs ingen autentisering om autentiseringsuppgifter inte har angetts i uppdateringsinställningarnas huvudavsnitt.

Kontrollera att programmet autentiserar sig med det aktuella användarkontot genom att välja Aktuell användare. Denna lösning innebär att programmet inte kan ansluta till uppdateringsservern om ingen användare är inloggad.

Välj Angiven användare om du vill att programmet ska använda ett visst användarkonto för autentisering. Använd den här metoden när standardanslutningen till systemkonto misslyckas. Tänk på att det angivna användarkontot måste ha åtkomst till katalogen med uppdateringsfiler på den lokala servern. Annars kan inte programmet upprätta en anslutning och hämta uppdateringar.

Inställningarna Användarnamn och Lösenord är valfria.

warning

När alternativet Aktuell användare eller Angiven användare har markerats kan ett fel uppstå om programidentiteten ändras till önskad användare. Därför rekommenderar vi att uppgifterna om LAN-autentisering förs in i uppdateringsinställningarnas huvudavsnitt. I avsnittet för uppdateringsinställningar anges autentiseringsuppgifterna på följande sätt: domän_namn\användare (om det är en arbetsgrupp, ange arbetsgrupp_namn\namn) och användarens lösenord. Då krävs ingen autentisering vid uppdatering från HTTP-versionen av den lokala servern.

Välj Koppla från servern efter uppdatering för att tvinga fram en frånkoppling om anslutningen till servern förblir aktiv när uppdateringarna har hämtats.