Spegling av uppdateringar

Med ESET Endpoint Antivirus går det att skapa kopior av uppdateringsfiler, som kan användas för att uppdatera andra arbetsstationer i nätverket. Användning av en ”spegling” – en kopia av uppdateringsfilerna i LAN-miljön är praktiskt eftersom uppdateringsfilerna inte behöver hämtas från leverantörens uppdateringsserver flera gånger och av varje arbetsstation. Uppdateringarna hämtas centralt till den lokala speglingsservern och distribueras sedan till alla arbetsstationer och undviker därmed risken för överbelastning av nätverkstrafiken. Genom att uppdatera klientarbetsstationer från en spegling kan man optimera nätverksbelastningen och spara Internetbandbredd.

note

För att minimera internettrafiken i nätverk där ESET PROTECT används för att hantera ett stort antal klienter rekommenderar vi att du använder Apache HTTP-proxy i stället för att konfigurera en klient som en spegling. Apache HTTP-proxy kan installeras med ESET PROTECT med hjälp av allt-i-ett-installationsprogrammet eller som en fristående komponent. Mer information och skillnader mellan Apache HTTP-proxy, speglingsverktyget och direkt anslutning finns på vår ESET PROTECT-onlinehjälpsida.

Konfigurationsalternativen för den lokala speglingsservern finns i Avancerade inställningar under Uppdatering. För att komma åt avsnittet trycker du på F5 för att öppna Avancerade inställningar, klickar på Uppdatering > Profiler och öppnar Uppdateringsspegling.

CONFIG_UPDATE_MIRROR

Om du vill skapa en spegling på en klientarbetsstation aktiverar du Skapa spegling av uppdateringar. När alternativet väljs, aktiveras andra speglingsalternativ, som t.ex. åtkomst till uppdateringsfiler och sökvägen till de speglade filerna.

Åtkomst till uppdateringsfiler

Aktivera HTTP-server – om det här alternativet är aktiverat kan du få åtkomst till uppdateringsfilerna via HTTP. Inga inloggningsuppgifter krävs.

Metoderna för att komma åt speglingsservern beskrivs utförligt i Uppdatera från speglingen. Det finns två grundläggande metoder för att komma åt speglingen – mappen med uppdateringsfiler kan visas som en delad nätverksmapp eller så kan klienter komma åt speglingen på en HTTP-server.

Du anger i vilken mapp uppdateringsfilerna för speglingen ska sparas i Mapp där speglade filer lagras. Om du vill välja en annan mapp klickar du på Rensa för att ta bort den fördefinierade mappen C:\ProgramData\ESET\ESET Endpoint Antivirus\mirror och klickar på Redigera för att bläddra efter en mapp på den lokala datorn eller en mapp i det delade nätverket. Om det krävs autentisering för mappen måste du ange autentiseringsuppgifter i fälten Användarnamn och Lösenord. Om den valda målmappen finns på en nätverksdisk som kör operativsystemet Windows NT/2000/XP måste det användarnamn och lösenord som anges ha skrivbehörighet till den valda mappen. Användarnamn och lösenord ska anges i formatet Domän/Användare eller Arbetsgrupp/Användare. Kom ihåg att ange motsvarande lösenord.

Uppdatera programkomponenter

Filer – när speglingen konfigureras kan du ange språkversionerna för uppdateringar du vill hämta. Det måste finnas stöd för de valda språken i den speglingsserver som konfigurerats av användaren.

Uppdatera komponenter automatiskt – används för installation av nya funktioner och uppdateringar av befintliga funktioner. En uppdatering kan utföras automatiskt utan att du behöver göra något, eller så kan du välja att få ett meddelande. När en programkomponentuppdatering har installerats kan du behöva starta om datorn.

Uppdatera komponenter nu – uppdaterar programkomponenterna till den senaste versionen.