Uppdatera programkomponenter

Avsnittet Uppdatering av programkomponenter innehåller alternativ för programkomponentuppdateringen. Det går att ange hur programmet ska reagera när en ny uppgradering av en programkomponent är tillgänglig.

Genom uppgraderingen av programkomponenter tillkommer nya funktioner eller ändringar i funktioner som redan fanns i tidigare versioner. Den kan utföras automatiskt utan att du behöver göra något, eller så kan du välja att få ett meddelande. När en programkomponentuppdatering har installerats kan du behöva starta om datorn.

I listrutan Uppdateringsläge finns tre alternativ:

Fråga före uppdatering – standardalternativet för ej hanterade endpoints. Du ombeds att bekräfta eller avvisa uppdateringar av programkomponenter när de är tillgängliga.

Automatisk uppdatering – en uppdatering av programkomponenter hämtas och installeras automatiskt. Kom ihåg att omstart av datorn kan krävas.

Uppdatera aldrig – uppdatering av programkomponenter utförs inte. Det här alternativet är lämpligt för serverinstallationer, eftersom servrar vanligtvis bara kan startas om vid underhåll.

Som standard hämtas uppdateringar av programkomponenter från ESET:s lagringsservrar. I stora miljöer eller offlinemiljöer kan trafiken distribueras så att intern cachelagring av programkomponentfilerna möjliggörs.

hmtoggle_plus0 Ange anpassad server för uppdateringar av programkomponenter

note

Val av det lämpligaste alternativet beror på arbetsstationen där inställningarna tillämpas. Lägg märke till att det finns skillnader mellan arbetsstationer och servrar. Om du startar om servern automatiskt efter en programuppgradering kan du orsaka allvarliga skador.