Kommandolinjeinstallasjon

Du kan installere ESET Endpoint Antivirus lokalt ved å bruke kommandolinjen, eller du kan installere eksternt ved hjelp av en klientoppgave fra ESET PROTECT On-Prem.

Støttede parametere

APPDIR=<path>

• Bane – Gyldig mappebane
  • Programinstallasjonsmappe.

APPDATADIR=<path>

• Bane – Gyldig mappebane
  • Installasjonsmappe for programdata.

MODULEDIR=<path>

• Bane – Gyldig mappebane
  • Modulinstallasjonsmappe.

ADDLOCAL=<list>

ADDEXCLUDE=<list>

• ADDEXCLUDE-listen er en kommaseparert liste over alle funksjonsnavn som ikke skal installeres, som en erstatning for den foreldede REMOVE.
  • Når du velger en funksjon som ikke skal installeres, må hele banen (dvs. alle dens underfunksjoner) og relaterte usynlige funksjoner eksplisitt inkluderes i listen.
  • Bruk med ESET .msi-pakker: ees_nt64_enu.msi /qn ADDEXCLUDE=Firewall,Network

note

ADDEXCLUDE kan ikke brukes sammen med ADDLOCAL.

Se dokumentasjon for msiexec-versjonen som brukes for de riktige kommandolinjebryterne.

Regler

• ADDLOCAL-liste er en kommaseparert med alle funksjonsnavn som skal installeres.
  • Når du velger en funksjon du vil installere, må hele banen (alle overordnede funksjoner) eksplisitt være inkludert i listen.
  • Se ytterligere regler for riktig bruk.

Komponenter og funksjoner

note

Komponentinstallasjon som bruker ADDLOCAL/ADDEXCLUDE-parametere vil ikke fungere med ESET Endpoint Antivirus.

Funksjonene er delt inn i 4 kategorier:

• Obligatorisk – funksjonen vil alltid være installert.
  • Valgfritt – funksjonen kan velges bort slik at den ikke blir installert.
  • Usynlig – logisk funksjon som kreves for at andre funksjoner skal fungere riktig
  • Placeholder –funksjon som ikke påvirker produktet, men må være oppført med delfunksjoner

Funksjonssettet til ESET Endpoint Antivirus er som følger:

Beskrivelse

Funksjonsnavn

Overordnet funksjon

Tilstedeværelse

Grunnleggende programkomponenter

Computer

Placeholder

Deteksjonsmotor

Antivirus

Computer

Obligatorisk

Deteksjonsmotor / malware-skanninger

Scan

Computer

Obligatorisk

Deteksjonsmotor / filsystembeskyttelse i sanntid

RealtimeProtection

Computer

Obligatorisk

Deteksjonsmotor / skadelig programvare-skanninger / Dokumentbeskyttelse

DocumentProtection

Antivirus

Valgfritt

Enhetskontroll

DeviceControl

Computer

Valgfritt

Nettverksbeskyttelse

Network

Placeholder

Nettverksbeskyttelse/brannmur

Firewall

Network

Valgfritt

Nettverksbeskyttelse / beskyttelse mot nettverksangrep / ...

IdsAndBotnetProtection

Network

Valgfritt

Sikker nettleser

OnlinePaymentProtection

WebAndEmail

Valgfritt

Nett og e-post

WebAndEmail

Placeholder

Nett og e-post / Protokollfiltrering

ProtocolFiltering

WebAndEmail

Usynlig

Nett- og e-post / Beskyttelse for nettilgang

WebAccessProtection

WebAndEmail

Valgfritt

Nett og e-post / Beskyttelse for e-postklient

EmailClientProtection

WebAndEmail

Valgfritt

Nett og e-post / Beskyttelse for e-postklient / E-postklienter

MailPlugins

EmailClientProtection

Usynlig

Nett og e-post / Beskyttelse for e-postklient / Spambeskyttelse for e-postklient

Antispam

EmailClientProtection

Valgfritt

Nett og e-post / Nettkontroll

WebControl

WebAndEmail

Valgfritt

Verktøy / ESET RMM

Rmm

Valgfritt

Oppdatering / Profiler / Oppdateringsspeil

UpdateMirror

Valgfritt

ESET Inspect-plugin

EnterpriseInspector

Usynlig

Gruppefunksjonssett:

Beskrivelse

Funksjonsnavn

Tilstedeværelse av funksjoner

Alle obligatoriske funksjoner

_Base

Usynlig

Alle tilgjengelige funksjoner

ALL

Usynlig

Ytterligere regler

• Hvis noen av WebAndEmail-funksjonene er valgt for installasjon, må den usynlige ProtocolFiltering-funksjonen være inkludert i listen.
  • Alle funksjonsnavnene skiller mellom store og små bokstaver, UpdateMirror er for eksempel ikke det samme som UPDATEMIRROR.

Liste over konfigurasjonsegenskaper

Egenskap

Verdi:

Funksjon

CFG_POTENTIALLYUNWANTED_ENABLED=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

PUA-deteksjon

CFG_LIVEGRID_ENABLED=

Se nedenfor

Se LiveGrid-egenskapen nedenfor

FIRSTSCAN_ENABLE=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Planlegg og kjør en datamaskinskanning etter installasjonen

CFG_PROXY_ENABLED=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Innstillinger for proxy-server

CFG_PROXY_ADDRESS=

<ip>

IP-adresse for proxyserver

CFG_PROXY_PORT=

<port>

Proxy-serverportnummer

CFG_PROXY_USERNAME=

<username>

Brukernavn for godkjenning

CFG_PROXY_PASSWORD=

<password>

Passord for godkjenning

ACTIVATION_DATA=

Se nedenfor

Produktaktivering, lisensnøkkel eller offline lisensfil

ACTIVATION_DLG_SUPPRESS=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Når den er satt til "1", må du ikke vise vinduet Produktaktivering etter første start

ADMINCFG=

<path>

Bane til eksportert XML-konfigurasjon
(standardverdi cfg.xml)

LiveGrid®-egenskap

Når du installerer ESET Endpoint Antivirus med CFG_LIVEGRID_ENABLED, vil atferden til produktet etter installasjonen være:

Funksjon

CFG_LIVEGRID_ENABLED=0

CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

ESET LiveGrid® omdømmesystem

Tilbakemeldingssystemet ESET LiveGrid®

Av

Send inn anonym statistikk

Av

ACTIVATION_DATA-egenskap

Format

Metoder

ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

Aktivering med ESET-lisensnøkkel (Internett-tilkobling skal være aktiv)

ACTIVATION_DATA=offline:C:\ProgramData\ESET\ESET Security\license.lf

Aktivering ved bruk av en offline lisensfil

Språkegenskaper

ESET Endpoint Antivirus språk (du må spesifisere begge egenskapene).

Egenskap

Verdi

PRODUCT_LANG=

LCID-desimal (ID for nasjonal innstilling), for eksempel 1033 for engelsk (USA). Se listen over språkkoder.

PRODUCT_LANG_CODE=

LCID-streng (Language Culture Name / språk, kultur, navn) med små bokstaver, for eksempel en-us for engelsk – USA. Se listen over språkkoder.

Egenskaper for omstart

Angi følgende parametere for å starte datamaskinen på nytt etter installasjonen:

Egenskap

Verdi:

Funksjon

REBOOT_WHEN_NEEDED=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Hvis aktivert, starter datamaskinen på nytt etter installasjon.

REBOOT_CANCELABLE=

0 – Deaktivert
1 – Aktivert

Hvis aktivert, kan brukeren avbryte omstart av datamaskinen.

REBOOT_POSTPONE=

verdi i sekunder

Maksimal tid i sekunder brukeren kan utsette omstarten av datamaskinen.

note

REBOOT_CANCELABLE og REBOOT_POSTPONE er bare tilgjengelige hvis REBOOT_WHEN_NEEDED er aktivert.

Eksempler på kommandolinjeinstallasjon

important

Sørg for å lese lisensavtalen for sluttbrukere og ha administrative rettigheter før du kjører installasjonen.

example

Ekskluder delen NetworkProtection fra installasjonen (du må også spesifisere alle underordnede funksjoner):

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDEXCLUDE=Network,Firewall,IdsAndBotnetProtection

example

Hvis du vil at ESET Endpoint Antivirus skal konfigureres automatisk etter installasjonen, kan du spesifisere grunnleggende konfigurasjonsparametere i installasjonskommandoen.

Installer ESET Endpoint Antivirus med ESET LiveGrid® aktivert:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

example

Installer til en annen programinstallasjonsmappe enn standard.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi APPDIR=C:\ESET\

example

Installer og aktiver ESET Endpoint Antivirus ved å bruke ESET-lisensnøkkelen din.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

example

Lydløs installasjon med detaljert logging (nyttig for feilsøking), og RMM bare med obligatoriske komponenter:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi /l*xv msi.log ADDLOCAL=_Base,Rmm

example

Tvunget lydløs installasjon med spesifisert språk.

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDLOCAL=ALL PRODUCT_LANG=1033 PRODUCT_LANG_CODE=en-us

Alternativer for kommandolinje etter installasjon

• ESET CMD – importer en .xml-konfigurasjonsfil eller slå en sikkerhetsfunksjon på/av
  • Kommandolinjeskanner – kjør en datamaskinskanning fra kommandolinjen