Uppdatera från speglingen

Det finns två grundläggande metoder för att konfigurera en spegling, som i grund och botten är en databas klienter kan hämta uppdateringsfiler från. Mappen med uppdateringsfiler går att visa som en delad nätverksmapp eller som en HTTP-server.

warning

Uppdateringsspegling skapar kopior av uppdateringsfiler som kan användas för att uppdatera arbetsstationer som kör samma generation av ESET Endpoint Antivirus för Windows (ESET Endpoint Antivirus för Windows version 10.x skapar till exempel endast uppdateringsfiler för version 10.x av ESET Endpoint Antivirus för Windows och ESET Endpoint Security för Windows)

Åtkomst till speglingen via en intern HTTP-server

Detta är standardkonfigurationen som anges i den fördefinierade programkonfigurationen. För att tillåta åtkomst till speglingen med HTTP-servern öppnar du Avancerade inställningar > Uppdatering > Profiler > Uppdateringsspegling och väljer Skapa spegling av uppdateringar.

I avsnittet HTTP-server på fliken Spegel kan du ange den Serverport där HTTP-servern ska lyssna samt vilken typ av Autentisering som används av HTTP-servern. Som standard är serverporten inställd på 2221.

Autentisering – definierar autentiseringsmetoden för åtkomst till uppdateringsfilerna. Följande alternativ finns tillgängliga: None, Basic och NTLM. Välj Basic för att använda base64-kodning med grundläggande autentisering av användarnamn och lösenord. Med alternativet NTLM tillämpas en säker kodningsmetod. Användaren som skapats för arbetsstationen där uppdateringsfilerna lagras används för autentisering. Standardinställningen är None, vilket innebär att det inte krävs någon autentisering för att få tillgång till uppdateringsfilerna.

warning

Vill du att uppdateringsfilerna ska vara tillgängliga via HTTP-servern måste speglingsmappen finnas på samma dator som den instans av ESET Endpoint Antivirus som skapade mappen.

note

Felet Användarnamnet och/eller lösenordet är ogiltigt visas i uppdateringsfönstret från huvudmenyn efter flera misslyckade försök att uppdatera från speglingen. Vi rekommenderar att du navigerar till Avancerade inställningar > Uppdatering > Profiler > Uppdatera spegling och kontrollerar användarnamnet och lösenordet. Den vanligaste orsaken till att problemet uppstår är att fel autentiseringsuppgifter angetts.

När speglingsservern konfigurerats måste du lägga till den nya uppdateringsservern i klientarbetsstationerna. Följ stegen nedan:

• Öppna Avancerade inställningar och klicka på Uppdatering > Profiler > Uppdateringar > Moduluppdateringen.
  • Inaktivera Välj automatiskt och lägg till en ny server i fältet Uppdateringsserver med något av följande format:
    http://IP_adress_till_din_server:2221
    https://IP_adress_till_din_server:2221 (om SSL används)

Åtkomst till speglingen via systemdelningar

Först måste en delad mapp skapas på en lokal enhet eller nätverksenhet. Användaren som sparar filer i mappen måste tilldelas skrivbehörighet till speglingsmappen och användarna som använder mappen till att uppdatera ESET Endpoint Antivirus måste tilldelas läsbehörighet till den.

Konfigurera sedan åtkomst till speglingen i avsnittet Avancerade inställningar > Uppdatering> Profiler > fliken Uppdateringsspegling genom att inaktivera Aktivera HTTP-server. Alternativet är markerat som standard i programmets installationspaket.

Om den delade mappen finns på en annan dator i nätverket måste du ange autentisering för åtkomst till den andra datorn. Ange autentiseringsuppgifter genom att öppna Avancerade inställningar och klicka på Uppdatering > Profiler > Uppdateringar > Anslutningsalternativ > Windows-delningar > Anslut till LAN som. Inställningen är densamma som för uppdatering, beskrivet i avsnittet Ansluta till LAN som.

För att komma åt speglingsmappen behöver detta göras med samma konto som användes för att logga in på datorn där speglingen skapades. Om datorn är på en domän ska användarnamnet ”domän\användare” används. Om datorn inte är på en domän ska ”din_servers_IP-adress\användare” eller ”värdnamn\användare” användas.

När speglingen har konfigurerats ska du ange \\UNC\SÖKVÄG som uppdateringsserver på arbetsstationerna enligt stegen nedan:

1. Öppna Avancerade inställningar och klicka på Uppdatering > Profiler > Uppdateringar.
  2. Inaktivera Välj automatiskt bredvid Moduluppdateringar och lägg till en ny server i fältet Uppdateringsserver med formatet \\UNC\PATH.

note

Sökvägen till mappen med speglingen måste anges som en UNC-sökväg för att fungera. Uppdateringar från mappade enheter fungerar kanske inte.

important

Skapa spegling med speglingsverktyg

Speglingsverktyget skapar en struktur med mappar på ett annat sätt än vad Endpoint-speglingen gör. Varje mapp innehåller uppdateringsfiler för en grupp produkter. Du behöver ange hela sökvägen till rätt mapp i uppdateringsinställningarna för produkten som använder speglingen.

Om du till exempel vill uppdatera ESET PROTECT från speglingen ställer du in Uppdateringsserver till (utifrån HTTP-serverns rotplats):

http://your_server_address/mirror/eset_upd/ep10

Det sista avsnittet styr programkomponenter (PCU). Som standard förbereds kopiering av de hämtade programkomponenterna till den lokala speglingen. Om Produktuppdateringar aktiveras är det inte nödvändigt att klicka på Uppdatera eftersom filerna automatiskt kopieras till den lokala speglingen när de är tillgängliga. Se Uppdateringsläge för mer information om produktuppdateringar.