HTTP-server och SSL för speglingen

I avsnittet HTTP-server på fliken Spegel kan du ange den Serverport där HTTP-servern ska lyssna samt vilken typ av Autentisering som används av HTTP-servern. Som standard är serverporten inställd på 2221.

Autentisering – definierar autentiseringsmetoden för åtkomst till uppdateringsfilerna. Följande alternativ finns tillgängliga: None, Basic och NTLM. Välj Basic för att använda base64-kodning med grundläggande autentisering av användarnamn och lösenord. Med alternativet NTLM tillämpas en säker kodningsmetod. Användaren som skapats för arbetsstationen där uppdateringsfilerna lagras används för autentisering. Standardinställningen är None, vilket innebär att det inte krävs någon autentisering för att få tillgång till uppdateringsfilerna.

note

Autentiseringsdata som Användarnamn och Lösenord är endast avsedd för åtkomst till speglingens HTTP-server. Fyll endast i dessa fält om ett användarnamn och lösenord krävs.

Lägg till din Certifikatkedjefil eller skapa ett självsignerat certifikat om du vill köra HTTP-servern med stöd för HTTPS (SSL). Följande certifikattyper är tillgängliga: ASN, PEM och PFX. För ytterligare säkerhet kan du använda HTTPS-protokollet för tillhandahållande av uppdateringsfiler för nedladdning. Det är nästan omöjligt att spåra dataöverföringar och inloggningsuppgifter med detta protokoll. Alternativet Typ av privat nyckel är inställt på Integrerad som standard (och därför är alternativet Privat nyckelfil inaktiverat som standard). Det innebär att den privata nyckeln är en del av den valda certifikatkedjefilen.

important

Självsignerade certifikat för HTTPS-spegling

Om du använder en HTTPS-speglingsserver måste du importera dess certifikat till det betrodda rotarkivet på alla klientdatorer. Se Installera det betrodda rotcertifikatet i Windows.