Tiettyjen tiedostotyyppien Internetistä lataamisen estäminen

Jos et halua sallia tietyntyyppisten tiedostojen (esim. exe, pdf tai zip) lataamista Internetistä, käytä URL-osoitteiden hallinta -asetusta ja yleismerkkejä. Voit siirtyä lisäasetuksiin F5-näppäimellä. Valitse internet -ja sähköpostiasetukset > Internetin käytön suojaus ja laajenna URL-osoitteiden hallinta. Napsauta osoiteluettelon vieressä olevaa Muokkaa-painiketta.

Valitse Osoiteluettelo-ikkunassa Estettyjen osoitteiden luettelo ja sitten luo tai muokkaa luetteloa valitsemalla Muokkaa tai Lisää. Uusi ikkuna tulee näkyviin. Jos luot uuden luettelon, valitse Estetty avattavasta Osoiteluettelon tyyppi -valikosta ja nimeä luettelo. Jos haluat ilmoituksen, kun käytät tiedostotyyppiä valitusta luettelosta, valitse Ilmoita, kun otat käyttöön. Valitse avattavasta valikosta Kirjaamisen vakavuus. ESET PROTECT voi kerätä tietueita, joille on annettu Varoitus-luokitus.

important

Tietojen ja varoituksien kirjaustaso on käytettävissä vain säännöille, joissa on ainakin kaksi osaa ilman yleismerkkejä toimialueessa. Esimerkiksi:

• *.domain.com/*
  • *www.domain.com/*

CONFIG_EPFW_BLOCK_FILE_DWNL

Valitse Lisää ja määritä peite, joka määrittää latauksesta estettävät tiedostotyypit. Anna koko URL-osoite, jos haluat estää tietyn tiedoston lataamisen tietystä sivustosta, kuten http://example.com/file.exe. Voit kattaa tiedostoryhmiä käyttämällä yleismerkkejä. Kysymysmerkki (?) vastaa yhtä muuttujamerkkiä, ja tähti (*) vastaa merkkijonoa, jonka pituus on vähintään nolla merkkiä. Esimerkiksi maski */*.zip estää kaikkien pakattujen zip-tiedostojen lataamisen.

Huomaa, että voit estää vain tiettyjen tiedostotyyppien latauksen tällä tavalla, kun tiedostotunniste on osa tiedoston URL-osoitetta. Jos verkkosivulla on tiedostojen URL-latausosoitteita, kuten www.example.com/download.php?fileid=42, mikä tahansa tässä linkissä oleva tiedosto ladataan, vaikka sillä olisi estämäsi tunniste.