Etävalvonnan ja -hallinnan aktivointi

Etävalvonta ja -hallinta (RMM) on prosessi, jolla valvotaan ja ohjataan (esimerkiksi työpöytäkoneiden, palvelinten ja mobiililaitteiden) ohjelmistojärjestelmiä paikallisesti asennetulla hallintapalveluntarjoajan agentilla. ESET Endpoint Antivirus tukee RMM-hallintaa versiosta 6.6.2028.0 alkaen.

CONFIG_RMM

ESET RMM on oletusarvoisesti pois käytöstä. Ota ESET RMM käyttöön avaamalla Lisäasetukset > Työkalut > ESET RMM ja valitse Ota RMM käyttöön.

Työskentelytila – Valitse Vain turvalliset toiminnot, jos haluat ottaa RMM-liittymän käyttöön turvallisia ja vain luku -muotoisia toimintoja varten. Valitse Kaikki toiminnot, jos haluat ottaa RMM-liittymän käyttöön kaikkia toimintoja varten.

Toiminto

Vain turvalliset toiminnot -tila

Kaikki toiminnot -tila

Nouda sovellustiedot

Nouda kokoonpano

Nouda käyttöoikeustiedot

Nouda lokit

Nouda suojauksen tila

Nouda päivityksen tila

Määritä kokoonpano

Aloita aktivointi

Aloita tarkistus

Aloita päivitys

Valtuutusmenetelmä – Määritä RMM-valtuutusmenetelmä. Jos haluat käyttää valtuutusta, valitse sovelluspolku avattavasta valikosta. Valitse muussa tapauksessa Ei mitään.

warning

RMM:n on aina käytettävä valtuutusta, jolla se voi estää haitallisia ohjelmistoja poistamasta ESET Endpoint -suojausta käytöstä ja häiritsemästä sitä.

Sovelluspolut – Tämä määrittää sovelluksen, joka voi käyttää RMM:ää. Jos olet valinnut valtuutusmenetelmäksi sovelluspolun, valitse Muokkaa, jotta Sallitut RMM-sovelluspolut -kokoonpanoikkuna tulee näkyviin.

CONFIG_RMM_ADD

Lisää – Luo uusi sallittu RMM-sovelluspolku. Kirjoita polku tai valitse ohjelmatiedosto napsauttamalla -painiketta.

Muokkaa – Muokkaa aiemmin sallittua polkua. Valitse Muokkaa, jos ohjelmatiedoston sijainti on vaihtunut johonkin toiseen kansioon.

Poista – Poista aiemmin sallittu polku.

Tuotteen ESET Endpoint Antivirus oletusasennus sisältää ermm.exe-tiedoston, joka sijaitsee Endpoint-sovellushakemistossa (oletuspolku C:\Program Files\ESET\ESET Security). Tiedosto ermm.exe vaihtaa tietoja RMM-laajennuksen kanssa. Lisäosa puolestaan on yhteydessä RMM-palvelimeen linkitetyn RMM-agentin kanssa.

• ermm.exe – ESETin kehittämä komentoriviapuohjelma, jolla Endpoint-tuotteita voi hallita ja RMM-lisäosiin voi olla yhteydessä.
  • RMM-lisäosa on kolmannen osapuolen sovellus, joka suoritetaan paikallisesti Endpoint Windows -järjestelmässä. Lisäosa on suunniteltu olemaan yhteydessä määrättyyn RMM-agenttiin (esim. vain Kaseyaan) ja ermm.exe-ohjelmatiedostoon.
  • RMM-agentti on kolmannen osapuolen sovellus (esim. Kaseyan sovellus), joka suoritetaan paikallisesti Endpoint Windows -järjestelmässä. Agentti on yhteydessä RMM-lisäosaan ja RMM-palvelimeen.