ESET PROTECT -johdanto

ESET PROTECT auttaa hallinnoimaan ESET-tuotteita verkkoympäristössä olevissa työasemissa, palvelimissa ja mobiililaitteissa yhdestä keskitetystä sijainnista.

ESET PROTECT -verkkokonsolin avulla voit ottaa käyttöön ESET-ratkaisuja, hallinnoida tehtäviä, pakottaa suojauskäytäntöjä, valvoa järjestelmän tilaa ja reagoida nopeasti etätietokoneissa ilmeneviin ongelmiin ja uhkiin. Katso myös ESET PROTECT ‑arkkitehtuurin ja ‑infrastruktuurien osien yleiskuvaus, ESET PROTECT ‑verkkokonsolin käytön aloittaminen ja Tuetut työpöytäsovelluksen käyttöönottoympäristöt.

ESET PROTECT sisältää seuraavat osat:

• ESET PROTECT palvelin – Viestintä käsitellään agenttien avulla, ja sovellustiedot kerätään ja tallennetaan tietokantaan. ESET PROTECT-palvelin voi asentaa Windows- ja Linux-palvelimiin ja se on saatavilla myös virtuaalisena laitteena.
  • ESET PROTECT ‑verkkokonsoli – ‑verkkokonsoli toimii ensisijaisena liittymänä, jolla voi hallita ympäristöön kuuluvia asiakastietokoneita. Se näyttää yleiskuvauksen verkon asiakaskoneiden tiloista, ja voit sen avulla ottaa etänä käyttöön ESET-ratkaisuja tietokoneissa, joita ei ole hallinnoitu. Kun olet asentanut ESET PROTECT ‑palvelimen, voit käyttää verkkokonsolia selaimella. Jos määrität, että verkkopalvelin on käytettävissä Internetin kautta, ESET PROTECT on käytettävissä mistä tahansa tai millä tahansa laitteella, joka on muodostanut Internet-yhteyden.
  • ESET Management ‑agentti – toimii ESET PROTECT ‑palvelimen ja asiakastietokoneiden välisenä viestintävälineenä. Agentti on asennettava asiakastietokoneeseen, jotta tietokoneen ja ESET PROTECT ‑palvelimen välillä voi olla tietoliikennettä. Koska se sijaitsee asiakastietokoneessa ja se voi tallentaa useita tietoturvaskenaarioita, ESET Management ‑agentti nopeuttaa uusiin uhkiin reagoimista huomattavasti. ESET PROTECT ‑verkkokonsolin avulla voit ottaa ESET Management ‑agentin käyttöön hallinnoimattomissa tietokoneissa, jotka Active Directoryn tai ESETin RD-tunnistin on tunnistanut. Voit myös tarvittaessa asentaa ESET Management ‑agentin manuaalisesti asiakastietokoneisiin.
  • ESET Rogue Detection Sensor – tunnistaa verkossa olevat hallinnoimattomat tietokoneet ja lähettää niiden tiedot ESET PROTECT-palvelimeen. Tämän avulla voit hallita uusia asiakastietokoneita ESET PROTECT -ohjelmassa ilman, että sinun tarvitsee etsiä ja lisätä niitä manuaalisesti. Rogue Detection Sensor-tunnistin muistaa havaitut tietokoneet, eikä lähetä samoja tietoja kahta kertaa.
  • ESET Bridge-välityspalvelin – Tämä on palvelu, jota voidaan käyttää yhdessä ESET PROTECT -konsolin kanssa:
    • Jakamaan päivitykset asiakastietokoneisiin ja asennuspaketit ESET Management -agentille.
    • Välittämään tietoliikennettä ESET Management ‑agenttien ja ESET PROTECT ‑palvelimen välillä.
  • Mobile Device Connector – Tämä on komponentti, jolla voidaan hallita mobiililaitteita, kuten Android- ja iOS-laitteita, ja ESET Endpoint Security for Android -palvelua ESET PROTECT -konsolissa.
  • ESET PROTECT Virtuaalinen laite – Virtuaalinen -laite on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat suorittaa ESET PROTECT -konsolin virtualisoidussa ympäristössä.
  • ESET PROTECT Virtual Agent Host – On ESET PROTECT -komponentti, joka virtualisoi agenttikokonaisuuksia, jotta agentittomia virtuaalikoneita voidaan hallita. Tämä ratkaisu mahdollistaa automaation, dynaamisten ryhmien käytön ja samantasoisen tehtävänhallinnan kuin ESET Management -agentti fyysisissä tietokoneissa. Virtuaalinen agentti kerää tietoja virtuaalisista koneista ja lähettää ne ESET PROTECT-palvelimeen.
  • Peilityökalu tarvitaan offline-moduulien päivityksiin. Jos asiakastietokoneissa ei ole Internet-yhteyttä, peilityökalulla voi ladata päivitystiedostoja ESET-päivityspalvelimista ja tallentaa niitä paikallisesti.
  • ESET Remote Deployment Tool – Tämä työkalu käyttää kaikenkattavia paketteja, jotka on luotu <%PRODUCT%>-verkkokonsolissa. Se on kätevä tapa jakaa ESET Management -agentti ESET-tuotteen mukana verkossa olevissa tietokoneissa.

note

Lisätietoja on ESET PROTECTin online-ohjeessa.