Live Grid-inställningar

Som standard konfigureras ESET Cyber Security Pro att skicka in misstänkta filer till ESET:s hotlaboratorium för noggrann analys. Vill du inte skicka in dessa filer automatiskt, avmarkera alternativet Skicka in filer.

Hittar du en misstänkt fil går det att skicka in den för analys i vårt hotlaboratorium. Gör detta genom att klicka på Verktyg > Skicka in prov för analys från programmets huvudfönster. Om det är ett skadligt program läggs detekteringen till i en kommande uppdatering.

Skicka anonym statistik – ESET Live Grid Early Warning System samlar in anonym information om datorn relaterad till nyligen upptäckta hot. Informationen inkluderar namnet på infiltreringen, datum och tid då infiltreringen upptäcktes, ESET produktversion, datorns operativsystemversion och platsinställning. Statistiken skickas vanligen till ESET:s servrar en eller två gånger om dagen.

Undantagsfilter – med detta alternativ går det att utesluta att vissa filtyper skickas in. Det kan vara praktiskt att undanta filer som kan innehålla konfidentiell information, som dokument eller kalkylblad. De vanligaste filtyperna är undantagna som standard (.doc, .rtf osv.). Det går att lägga till filtyper på listan med undantagna filer.

E-postadress (valfritt) – din e-postadress kan användas om ytterligare information krävs för analysen. Observera att du endast får ett svar från ESET om ytterligare information är nödvändig.