Live Grid

Live Grid Early Warning System informerar omedelbart och ständigt ESET om nya infiltreringar. Syftet med det dubbelriktade Live Grid Early Warning System är att öka skyddet vi erbjuder dig. Det bästa sättet att säkerställa att vi upptäcker nya hot så snart de dyker upp är att ”länka” till så många av våra kunder som möjligt och låta dem vara våra spanare. Det finns två alternativ:

1.Du kan välja att inte aktivera Live Grid Early Warning System. Du förlorar inga programfunktioner och du får fortfarande det bästa skyddet vi kan erbjuda.

2.Det går att konfigurera Live Grid Early Warning System så att det skickar anonym information om nya hot och om var den nya hotfulla koden finns. Denna information kan skickas till ESET för detaljerad analys. Att studera dessa hot hjälper ESET att uppdatera detekteringsmotorn och förbättra programmets förmåga att detektera hot.

Live Grid Early Warning System samlar in information om din dator i samband med nyupptäckta hot. Informationen kan bestå av ett exempel eller en kopia av filen som innehåller hotet, sökvägen till filen, filnamnet, datum och tid, sättet på vilket hotet uppträdde på datorn samt information om datorns operativsystem.

Även om det finns en möjlighet att viss information om dig och datorn avslöjas (användarnamn, sökvägar osv.) för ESET:s hotlaboratorium kommer uppgifterna inte att användas för NÅGOT annat syfte än att underlätta för oss att snabbt åtgärda nya hot.

För att få åtkomst till Live Grid-inställningarna från huvudmenyn klickar du på Inställningar > Ange programinställningar... (eller trycker på cmd+,) > Live Grid. Välj Aktivera Live Grid Early Warning System för att aktivera Live Grid och klicka sedan på Inställningar... intill Avancerade alternativ.