Skapa nya aktiviteter

Skapa en ny aktivitet i Schemaläggaren genom att klicka på Lägg till aktivitet... eller trycka på Ctrl, klicka i det tomma fältet och välja Lägg till... på kontextmenyn. Det finns fem typer av schemalagda aktiviteter:

Kör program

Uppdatera

Loggunderhåll

Genomsökning av datorn på begäran

Kontroll av filer som startas av systemet

note

Kör program

Om du väljer Kör program kan du köra program som en systemanvändare som kallas "ingen". Behörighet för att köra program genom Schemaläggaren definieras av macOS. Om du vill ändra användaren från standardinställningen skriver du användarnamnet följt av ett kolon (:) framför kommandot. Du kan även använda rotanvändaren i den här funktionen.

example

Exempel: Kör aktivitet som användare

I det här exemplet schemalägger vi att kalkylatorappen ska startas vid en vald tidpunkt som användaren UserOne:

1.I schemaläggaren väljer du Lägg till aktivitet.

2.Skriv ett aktivitetsnamn. Välj Kör program som en schemalagd aktivitet. I fönstret Kör aktivitet väljer du En gång för att köra aktiviteten en enda gång. Klicka på Nästa.

3.Klicka på Bläddra och välj kalkylatorappen.

4.Skriv UserOne: före programsökvägen (UserOne:'/Applications/Calculator.app/Contents/MacOs/Calculator') och klicka på Nästa.

5.Välj vid vilken tidpunkt aktiviteten ska utföras och klicka på Nästa.

6.Välj något annat alternativ om aktiviteten inte kan köras och klicka på Nästa.

7.Klicka på Slutför.

8.ESET-schemaläggaren startar kalkylatorappen vid den valda tidpunkten.

example

Exempel: Uppdateringsaktivitet

I det här exemplet kommer vi att skapa en uppdateringsaktivitet som kommer att köras vid en angiven tidpunkt.

1.Välj Uppdatera från rullgardinsmenyn Schemalagd aktivitet.

2.Ange namnet på aktiviteten i fältet Aktivitetsnamn.

3.Välj hur ofta aktiviteten ska utföras på rullgardinsmenyn Kör aktivitet. Beroende på vald frekvens ombeds du att ange olika uppdateringsparametrar. Väljer du Användardefinierad ombeds du att ange datum/tid i cron-format (se avsnittet Skapa användardefinierad aktivitet för ytterligare information).

4.I nästa steg definieras åtgärden som vidtas om aktiviteten inte kan genomföras eller slutföras på den schemalagda tiden.

5.I det sista steget visas ett fönster med information om den aktuella schemalagda aktiviteten. Klicka på Slutför. Den nya schemalagda aktiviteten läggs till i listan över aktuella schemalagda aktiviteter.

Som standard innehåller ESET Cyber Security Pro fördefinierade schemalagda aktiviteter som säkerställer produktens funktionalitet. Dessa får inte ändras och är som standard dolda. Om du vill göra dessa aktiviteter synliga från huvudmenyn klickar du på Inställningar > Ange programinställningar... (eller trycker på cmd+, > Schemaläggaren och väljer Visa systemaktiviteter.