Skapa användardefinierade aktiviteter

Datum och tid för Användardefinierad aktivitet måste anges i ett årsutökat cron-format (en sträng bestående av 6 fält avgränsad med mellanslag):

minut(0-59) timme(0-23) datum(1-31) månad(1-12) år(1970-2099) veckodag(0-7)(söndag = 0 eller 7)

Exempel:

30 6 22 3 2012 4

Specialtecken som stöds i cron-uttryck:

asterisk (*) – uttrycket matchar alla värden i fältet, en asterisk i t.ex. det tredje fältet (datum) betyder varje dag

bindestreck (-) – definierar områden, t.ex. 3-9

komma (,) – avgränsar poster i en lista, t.ex. 1,3,7,8

snedstreck (/) – definierar steg för intervall, t.ex. 3-28/5 i det tredje fältet (datum) betyder tredje dagen i månaden och sedan var femte dag.

Namn på dagar (Monday-Sunday) och månader (January-December) stöds inte.

note

Utföra kommandon

Om du definierar både datum och veckodag utförs kommandot när båda fälten överensstämmer.