Karantän

Karantänens huvudssyfte är att säkert lagra infekterade filer. Filer som inte kan rensas, inte är säkra eller lämpliga att ta bort eller om de är felaktigt identifierade av antivirusskyddet bör sättas i karantän i ESET Cyber Security Pro.

Det går att sätta alla filer i karantän. Detta rekommenderas om en fil uppträder misstänkt men inte upptäcks av antivirusskannern. Det går att skicka filer i karantän till ESET:s hotlaboratorium för analys.

Filer som lagras i karantänmappen går att visa i en tabell med uppgifter om datum och tid för karantänen, sökvägen till den infekterade filens ursprungliga plats, storleken i byte, orsak (t.ex. tillagd av användaren…) och antalet hot (t.ex. om det är ett arkiv med flera infiltreringar). Karantänmappen med filer i karantän () lämnas kvar på systemet om ESET Cyber Security Pro avinstalleras. Karantänfilerna lagras i en säker, krypterad form och kan återställas igen efter installation av ESET Cyber Security Pro.