Rensning

Rensningsinställningarna avgör på vilket sätt skannern rensar infekterade filer. Det finns 3 rensningsnivåer:

Ingen rensning – infekterade filer rensas inte automatiskt. Programmet visar ett varningsfönster där du kan välja en åtgärd.

Standardrensning – programmet försöker automatiskt rensa eller ta bort en infekterad fil. Om det inte är möjligt att välja rätt åtgärd automatiskt visas flera olika uppföljningsåtgärder. Uppföljningsåtgärderna visas även om det inte gick att slutföra en fördefinierad åtgärd.

Strikt rensning – programmet rensar eller tar bort alla infekterade filer (inklusive arkivfiler). Det enda undantaget är systemfiler. Om en fil inte kan rensas visas ett meddelande och du ombeds att välja vilken åtgärd som ska vidtas.

warning

Arkivera filer

I standardläget för rensning tas hela arkivfilen bort endast om alla filer i arkivet infekterats. Om ett arkiv innehåller både legitima och infekterade filer tas det inte bort. Om en infekterad arkivfil identifieras i läget strikt rensning tas hela arkivet bort även om det finns filer som inte är infekterade.

important

Genomsökning av arkiv

I standardläget för rensning tas hela arkivfilen bort endast om alla filer i arkivet infekterats. Om ett arkiv innehåller både legitima och infekterade filer tas det inte bort. Om en infekterad arkivfil identifieras i läget strikt rensning tas hela arkivet bort även om det finns filer som inte är infekterade.