Alternativ

I avsnittet Alternativ går det att välja vilka metoder som används vid genomsökning av systemet. Följande alternativ finns tillgängliga:

Heuristik – heuristik använder en algoritm som analyserar (skadliga) aktiviteter i program. Den främsta fördelen med heuristisk detektering är att kunna detektera ny skadlig programvara som inte tidigare fanns.

Avancerad heuristik – avancerad heuristik består av en unik heuristikalgoritm som utvecklats av ESET och som optimerats för att upptäcka datormaskar och trojanska hästar som skrivits på programmeringsspråk på hög nivå. Programmets detekteringsförmåga är avsevärt högre tack vare avancerad heuristik.