Undantag

I avsnittet Undantag kan du undanta vissa filer/mappar, program eller IP/IPv6-adresser från genomsökning.

Filer och mappar på fliken Filsystem undantas från alla genomsökare: start, realtid och på begäran (datorgenomsökning).

Sökväg – sökväg till undantagna filer och mappar

Hot – om det finns ett namn på ett hot intill en undantagen fil betyder detta att filen endast är undantagen för det hotet (dvs. inte fullständigt undantagen). Om filen vid ett senare tillfälle infekteras av annan skadlig kod detekteras denna skadliga kod av antivirusmodulen.

plus – skapar ett nytt undantag. Ange sökvägen till ett objekt (det går även att använda jokertecknen * och ?) eller välj mappen eller filen i trädstrukturen.

minus – tar bort valda poster

Standard – avbryter alla undantag

På fliken Webb och e-post går det att undanta vissa program eller IP/IPv6-adresser från protokollgenomsökning.