Skydd av filsystemet i realtid

Skydd av filsystemet i realtid kontrollerar alla mediatyper och olika händelser utlöser en genomsökning. Med ThreatSense-tekniken (beskrivs i Parameterinställningar för ThreatSense-motorn) kan realtidsskyddet av filsystemet variera för nya och befintliga filer. Nyligen skapade filer kan kontrolleras mer exakt.

Som standard genomsöks filerna när de öppnas, skapas eller körs. Vi rekommenderar att behålla standardinställningarna eftersom de ger datorn ett maximalt realtidsskydd. Realtidsskyddet startas när systemet startas och ger oavbruten genomsökning. I specialfall (exempelvis om det finns en konflikt med ett annat realtidsskydd) går det att avbryta realtidsskyddet genom att klicka på ESET Cyber Security Pro-ikonen ECS_icon i menyfältet (högst upp på skärmen) och välja Inaktivera skydd av filsystemet i realtid. Realtidsskyddet av filsystemet går även att stänga av från programmets huvudfönster (klicka på Inställningar > Dator och ställ in Skydd av filsystemet i realtidINAKTIVERAT).

Följande medietyper kan undantas från Real-time-skannern:

Lokala enheter - hårddiskar i systemet

Flyttbara medier - CD, DVD, USB-media, Bluetooth-enheter osv.

Nätverksmedier - alla mappade enheter

Vi rekommenderar att du använder standardinställningarna och endast ändra undantag för genomsökning i speciella fall, till exempel om kontroll av vissa media gör att dataöverföring går betydligt långsammare.

Gå till Inställningar > Ange programinställningar... för att ändra realtidsskyddets avancerade inställningar (eller tryck på cmd+, > Realtidsskydd och klicka på Inställningar... intill Avancerade alternativ (beskrivs i Avancerade genomsökningsalternativ).