Parameterinställningar för ThreatSense-motorn

ThreatSense är en teknik som tillhör ESET och består av flera komplexa hotidentifieringsmetoder. ThreatSense är en förebyggande metod, vilket innebär att den mycket tidigt skyddar datorn mot spridning av ett nytt hot. Genom att kombinera olika metoder (kodanalys, kodemulering, generiska signaturer osv.) och använda dem tillsammans ökas systemsäkerheten avsevärt. Genomsökningsmotorn kontrollerar flera dataströmmar samtidigt vilket maximerar effektiviteten och upptäcktsfrekvensen. ThreatSense-tekniken förebygger även framgångsrikt rootkits.

Med alternativen för inställning av ThreatSense går det att ange ett antal olika genomsökningsparametrar:

Filtyper och tillägg som genomsöks

En kombination av olika identifieringsmetoder

Rensningsnivåer, osv.

Om du vill öppna inställningsfönstret klickar du på Inställningar > Ange programinställningar (eller trycker på cmd+,) och klickar sedan på ThreatSense-motorns knapp Inställningar i modulerna Uppstartsskydd, Realtidsskydd och Genomsökning av datorn, som alla använder ThreatSense-tekniken (se nedan). Olika säkerhetsscenarier kan kräva olika konfigurationer. Det går därmed att individuellt konfigurera följande skyddsmoduler i ThreatSense:

Systemskydd – Automatisk kontroll av filer som startas

Realtidsskydd - Skydd av filsystemet i realtid

Genomsökning av datorn - Genomsökning av datorn på begäran

Webbåtkomstskydd

E-postskydd

ThreatSense-parametrarna är specifikt optimerade för varje modul och ändringar av dem kan märkbart påverka systemets funktion. Om till exempel inställningarna ändras till att alltid genomsöka internt packade filer eller om avancerad heuristik i modulen för realtidsövervakning av filsystemet aktiveras, kan detta leda till att systemet blir långsammare. Vi rekommenderar därför att lämna ThreatSense standardparametrar oförändrade för alla moduler utom för genomsökningsmodulen.