Live Grid installeren

ESET Cyber Security Pro is standaard geconfigureerd om verdachte bestanden voor gedetailleerde analyse naar het bedreigingslaboratorium van ESET te verzenden. Als u deze bestanden niet automatisch wilt laten verzenden, schakelt u Bestanden indienen uit.

Als u een verdacht bestand aantreft, kunt u dit naar ons bedreigingslaboratorium versturen voor analyse. Klik hiervoor in het hoofdvenster van het programma op Hulpmiddelen > Voorbeeld verzenden voor analyse. Als het een schadelijke toepassing is, wordt de detectie ervan toegevoegd aan een komende update.

Anonieme statistieken verzenden: het vroegtijdig waarschuwingssysteem van ESET Live Grid verzamelt anonieme informatie over uw computer met betrekking tot nieuw gedetecteerde bedreigingen. Deze informatie omvat de naam van de infiltratie, de datum en het tijdstip waarop deze is gedetecteerd, de versie van het ESET-beveiligingsproduct, de versie van uw besturingssysteem en de locatie-instelling. Deze statistische gegevens worden doorgaans een- of tweemaal per dag naar de servers van ESET verzonden.

Uitsluitingsfilter: met het uitsluitingsfilter kunt u bepaalde bestandstypen uitsluiten van verzending. Het kan bijvoorbeeld handig zijn bestanden uit te sluiten die mogelijk vertrouwelijke informatie bevatten, zoals documenten of spreadsheets. Veelgebruikte bestandstypen (DOC, RTF enz.) worden standaard uitgesloten. U kunt bestandstypen toevoegen aan de lijst met uitgesloten bestanden.

E-mailadres van contactpersoon (optioneel): uw e-mailadres kan worden gebruikt als meer informatie nodig is voor analyse. U zult geen antwoord van ESET ontvangen, tenzij nadere informatie nodig is voor de analyse.